αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈλληνες έχουν μεταναστεύσει στο Ντουμπάι και έχουν μισθούς ως 20.000 ευρώ τον μήνα

Έλληνες έχουν μεταναστεύσει στο Ντουμπάι και έχουν μισθούς ως 20.000 ευρώ τον μήνα

Όλο και περισσότεροι είναι οι Έλληνες που επιλέγουν να ζήσουν και να εργαστούν στο Ντουμπάι. Όπως σημειώνει το Newsauto.gr, πλέον 8.000 Έλληνες διαμένουν εκεί.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Έλληνα που ζει μόνιμα σε ένα εκπληκτικό διαμέρισμα τριακοσίων τ.μ. σε έναν από τους δεκάδες μοντέρνους ουρανοξύστες της πόλης, μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά τους. Με σπουδές στα οικονομικά, δουλεύει σε μεγάλο επενδυτικό όμιλο και αμείβεται με 20.000 ευρώ τον μήνα, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλη την οικογένεια, αυτοκίνητο με οδηγό και εισιτήρια bonus για να έρχεται στην Ελλάδα όποτε την νοσταλγεί. Δεν έχει κανένα λόγο να φύγει, όπως και οι χιλιάδες άλλοι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Εμιράτο της υπερβολής την τελευταία δεκαετία, έχοντας αφήσει πίσω την «πληγωμένη» από την κρίση χώρα τους.

Περίπου 500 άτομα από την Ελλάδα δουλεύουν στην Emirates, μια από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου, η οποία πληρώνει πολύ καλά, ειδικά τους πιλότους των αεροσκαφών της.


Ένας κυβερνήτης αμείβεται με 14.000 ευρώ τον μήνα ενώ ένας συγκυβερνήτης πέφτει στις 12.000 εκτός από τις extra παροχές που δίνει απλόχερα η συγκεκριμένη εταιρία. Αυτές αφορούν πλήρη ασφάλεια υγείας, κατοικία το κόστος της οποίας επιβαρύνει την εταιρία, αυτοκίνητο και φυσικά δωρεάν εισιτήρια για Ελλάδα, όταν μπορούν να πάρουν άδεια. Σαφώς χαμηλότερες είναι οι αμοιβές των Ελληνίδων αεροσυνοδών και φροντιστών που εργάζονται σε αεροπορικές εταιρίες του Κόλπου αφού κυμαίνονται από 3-4.000 ευρώ περίπου. Είναι όμως πολύ καλύτερες από τους εν Ελλάδι μισθούς των συναδέλφων τους οι οποίοι δεν απολαμβάνουν δωρεάν κατοικία και ιδιωτική ασφάλιση πληρωμένη από τον εργοδότη.

Ένας συμπατριώτης μας διευθυντής ξενοδοχείου στο Ντουμπάι πληρώνεται με 10.000 ευρώ τον μήνα, ένας γιατρός μπορεί να ξεπεράσει τις 11.000 ευρώ, ενώ ένας πλαστικός χειρούργος σε ιδιωτική κλινική μπορεί να φτάσει τις 20.000 ευρώ τον μήνα. Το επίπεδο ζωής είναι πολύ καλό για την Ελληνική παροικία στο Ντουμπάι. Μπορείς να βρεις τα πάντα, η βενζίνη είναι σχεδόν δωρεάν ενώ για να νοικιάσεις ένα καλό αυτοκίνητο-μια Mercedes A-Class-δεν δίνεις παραπάνω από είκοσι ευρώ την ημέρα.

Έλληνας σεφ που αμείβεται με 9.000 ευρώ το μήνα δουλεύει περί τις δεκατέσσερις ώρες την ημέρα και μηχανικός σε μεγάλη εταιρία με μισθό 7.000 ευρώ τον μήνα, δεν σκέπτονται καν να γυρίσουν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, όπως έλεγαν σε φίλους τους. Οι εργοδότες στο Ντουμπάι αναγνωρίζουν και το κυριότερο επιβραβεύουν την σκληρή δουλειά των συνεργατών τους, κάτι που δεν συμβαίνει παντού. Οποιαδήποτε δοσοληψία με το δημόσιο γίνεται μέσω e-mail ενώ αν είσαι λάτρης της ταχύτητας και παρασυρθείς, η κλήση θα σου έρθει ηλεκτρονικά, αφού παντού υπάρχουν κάμερες κυκλοφορίας. Εν αντιθέσει με άλλες χώρες, μπορείς να αφήσεις το ακριβό σου ρολόι και τα πράγματά σου σε ένα τραπέζι μαζί με τον καφέ σου μέσα στο coffe bar ενός mall, να πας να ψωνίσεις και να επιστρέψεις μετά από ένα μισάωρο.

Μια μπύρα κοστίζει γύρω στα δεκαπέντε ευρώ, ενώ οι τιμές για φιάλη ποτού είναι σχεδόν τριπλάσιες ή τετραπλάσιες από την Ελλάδα που σε αυτή την περίπτωση…νικάει! Υπάρχει ακόμη και ελληνάδικο για τους νοσταλγούς των μπουζουκιών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που Έλληνες συγκεντρώνονται μέσω συλλόγων η ομάδων για να τα πουν. Παρόλο που η πλειοψηφία της Ελληνικής παροικίας φροντίζει να έρχεται στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αυτοί που δεν μπορούν να φύγουν λόγω δουλειάς, συναντιούνται στην ορθόδοξη εκκλησία που υπάρχει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 7 =