αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈλληνας ερευνητής του MIT: «Το δορυφορικό ίντερνετ του Elon Musk θα είναι game changer»

Έλληνας ερευνητής του MIT: «Το δορυφορικό ίντερνετ του Elon Musk θα είναι game changer»

Εντυπωσιασμένος με το ίντερνετ της Starlink δήλωσε ο Μιχάλης Μπλέτσας διευθυντής πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μπλέτσας εξηγεί ότι βοήθησε έναν φίλο του να ενσωματώσει ένα «πιάτο» της Starlink ως δεύτερη πηγή ίντερνετ για το δίκτυο του σπιτιού του. Όπως λέει η όλη διαδικασία εγκατάστασης ήταν από τις πιο απλές που έχει δει, ενώ διπλασίασε ουσιαστικά τις ταχύτητες upload στο συγκεκριμένο δίκτυο. Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Παρά την κατάσταση beta, είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι της μηχανικής!».

«Θα είναι game changer για τις αγροτικές περιοχές, όπως και για εκείνες με χαμηλότερη κάλυψη» εκτιμά ο καθηγητής του MIT. Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτηση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του 2021 η Ελλάδα θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες προς το παρόν χώρες στον κόσμο όπου θα είναι διαθέσιμο -σε full version- το γρήγορο Internet του Musk που προσφέρει ταχύτητες σύνδεσης ως 150 Mbps ακόμα και σε σημεία που σήμερα δεν έχουν καν κάλυψη.

Το ενδιαφέρον της Starlink χρονολογείται από τα τέλη του 2020, με την εταιρεία να βρίσκεται σε επαφή τόσο με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Οι προτάσεις της εταιρείας βρίσκονται ήδη στα χέρια του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος έχει εμπλακεί προσωπικά στο όλο project, με επαφές και συζητήσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς θεωρεί ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να συμβάλει στη σημαντική και άμεση αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών δυνατοτήτων της χώρας.

Μάλιστα αναφέρεται πως ο κ. Πιερρακάκης έχει έτοιμες τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, καθώς έχει δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα σε ότι αφορά τις ταχύτητες ίντερνετ είναι ουραγός (!) σε όλη την ΕΕ με μέση ταχύτητα download 29 Mbps —επίδοση τραγική για μια χώρα που ευελπιστεί να γίνει προορισμός για ψηφιακούς νομάδες.

Μάλιστα δεν λείπουν και τα συχνά black-out των παρόχων στην Ελλάδα, τα οποία αφήνουν -απροειδοποίητα- χωρίς ίντερνετ πολλούς συνδρομητές. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πολίτες έχουν παράπονα από τους εγχώριους παρόχους.

Ανοιχτές οι αιτήσεις για την beta

Υπενθυμίζεται ότι είναι ανοιχτές οι αιτήσεις και για την Ελλάδα, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το ίντερνετ της Starlink, σε beta version προς το παρόν. Η υπηρεσία στοιχίζει 99 ευρώ τον μήνα και το κόστος του εξοπλισμού είναι στα 499 δολάρια όπως αναφέρεται στη σελίδα. Αν δεν προχωρήσει η παραγγελία το ποσό επιστρέφεται

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 12 =