αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈκπτωση 25% και στις εισφορές Απριλίου για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Έκπτωση 25% και στις εισφορές Απριλίου για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Την δυνατότητα να πληρώσουν τις εισφορές Απριλίου 2020 με έκπτωση 25% θα έχουν οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες. Σύμφωνα με διάταξη που κατέθεσε η κυβέρνηση, το εν λόγω μέτρο αφορά όλους τους επαγγελματίες και όχι μόνο τους πληττόμενους. Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει για τις εισφορές Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η διάταξη προβλέπει ότι, στο πλαίσιο των έκτακτων και αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την εμφάνιση και τη διάδοση του κορονοϊού, προβλέφθηκε στο άρθρο δέκατο όγδοο της από 30 Μαρτίου Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 75), όπως κυρώθηκε με το πρώτο άρθρο του ν. 4684/2020 (Α’ 86), δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά ποσοστό 25% επί του ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξης για όλους εκείνους τους αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που κατέβαλλαν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούσαν σε περίοδο απασχόλησης Φεβρουαρίου και Μαρτίου του έτους 2020.

Με την προτεινόμενη διάταξη επεκτείνεται η εφαρμογή του ανωτέρω μέτρου και για τις ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στην περίοδο απασχόλησης του μήνα Απριλίου του έτους 2020.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 9 =