αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈκπληξη από τη Samsung: Ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση κερδών παρά το φιάσκο με το Note 7

Έκπληξη από τη Samsung: Ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση κερδών παρά το φιάσκο με το Note 7

Η Samsung Electronics εμφάνισε τα υψηλότερα λειτουργικά της κέρδη εδώ και πάνω από τρία χρόνια, καθώς οι αυξανόμενες πωλήσεις εξαρτημάτων βοήθησαν την εταιρία να αντιμετωπίσει την περσινή ανάκληση τριών εκατομμυρίων Galaxy Note 7.

Η τεχνολογική εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν απότομα το τέταρτο τρίμηνο σε 7,09 τρισ. γουόν Κορέας (6,1 δισ. δολάρια).

Τα έσοδα ενισχύθηκαν ελαφρώς σε 53,33 τρισ. γουόν, από 53,32 τρισ. πριν από έναν χρόνο. Τα λειτουργικά κέρδη της Samsung σημείωσαν άνοδο 50%, σε 9,22 τρισ. γουόν από 6,14 τρισ. Για το σύνολο του έτους, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν σε 29,24 τρισ. γουόν από 26,41 τρισ. Τα έσοδα κατέγραψαν άνοδο σε 201,87 τρισ. από 200,64 τρισ. γουόν.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, τα καλά αποτελέσματα οδηγήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις ισχυρές πωλήσεις στις μονάδες τσιπ μνήμης και οθονών, οι οποίες αντιστοίχισαν περίπου στο 68% των συνολικών λειτουργικών κερδών της εταιρίας.

Παρά την περσινή ανάκληση των Galaxy Note 7, από την οποία η εταιρία είχε ζημιές και χαμένες πωλήσεις περίπου πέντε δισ. δολαρίων, η μονάδα κινητών τηλεφώνων της Samsung από μόνη της εμφάνισε λειτουργικά κέρδη ύψους 2,5 τρισ. γουόν.

Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Samsung έρχεται μία μέρα αφότου αποκάλυψε τα ευρήματα της έρευνάς της για τα Note 7. Όπως γνωστοποίησε, «οι μπαταρίες αποκαλύφθηκε πως ήταν η αιτία» για τις εκρήξεις.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 7 =