αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έκλαψα όταν πούλησα την Virgin Records για 1 δισ. δολάρια»: Μια ανθρώπινη εξομολόγηση από τον Richard Branson

«Έκλαψα όταν πούλησα την Virgin Records για 1 δισ. δολάρια»: Μια ανθρώπινη εξομολόγηση από τον Richard Branson

Μια ιστορία από τα παλιά θυμήθηκε ο ιδρυτής του Virgin Group, Richard Branson. Ο γνωστός businessman γύρισε το χρόνο πίσω στο 1992, τότε που αναγκάστηκε να πουλήσει τη Virgin Records για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1 δισ. δολαρίων.

Μιλώντας στο CNBC, αποκάλυψε ότι σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή έκλαψε. Και δεν ήταν δάκρυα χαράς. Όταν ανακοίνωσε στους εργαζομένους του ότι πούλησε την εταιρία, στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Είχα κυριολεκτικά δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπο μου» λέει ο Branson.

Ο ίδιος δημιούργησε το πρώτο κατάστημα της Virgin Records το μακρινό 1971. Δημιουργώντας επίσης ένα συνοδευτικό στούντιο ηχογράφησης το 1972. Αλλά ποτέ δεν «έτρεχε» μόνο μια εταιρία. Με την άλλη εταιρία του Ομίλου, Virgin Atlantic, ανταγωνιζόταν την British Airways. Κάτι που όμως τον έβαλε… σε μπελάδες, αφού όπως λέει η British Airways χρησιμοποίησε αθέμιτους τρόπους για να κερδίσει αυτή τη «μάχη». Δημιουργήθηκε δικαστική διαμάχη, η Virgin κέρδισε, ωστόσο είχε ήδη πληγεί οικονομικά.

Ήταν τότε που ο Richard Branson πήρε την δύσκολη απόφαση να πουλήσει μια από τις εταιρίες. Όπως σημειώνει, έπρεπε να πουλήσει κάποια για να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας. Για να μην «γκρεμιστούν» όλα.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει: «Μισώ το να πουλώ πράγματα. Γιατί ουσιαστικά μια εταιρία, είναι μια ομάδα ανθρώπων».

Έπρεπε όμως να πουλήσει την Virgin Records για το καλό των εργαζομένων. Και το έκανε. Όπως λέει, τώρα ο Όμιλος έχει περίπου 80.000 εργαζομένους, και ενδιαφέρεται το ίδιο για αυτούς, όπως για εκείνους πίσω στο 1992.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =