αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΈκανε πρόβες στο δωμάτιο της, ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο και σήμερα έχει 35 χιλ. subscribers: Η YouTuber elielizaeli μιλά στο It’s Possible

Έκανε πρόβες στο δωμάτιο της, ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο και σήμερα έχει 35 χιλ. subscribers: Η YouTuber elielizaeli μιλά στο It’s Possible

Το έχουμε ξανά πει: Πλέον ένα success story μπορεί να ξεκινήσει από οπουδήποτε. Ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Η YouTuber elielizaeli (κατά κόσμον Ελίζα Στεργίου), ξεκίνησε κάποτε να κάνει πρόβες στο δωμάτιο της, άρχισε να ανεβάζει βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, και σήμερα έχει πάνω από 35 χιλ. subscribers που την ακολουθούν φανατικά.

Η ίδια μιλά στο It’s Possible για το δικό της story, τι χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει μια «καριέρα» στο YouTube, ενώ απαντά και στο αν αυτό που ονομάζουμε YouTuber μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα.

Πότε δημιουργήσατε το YouTube κανάλι σας και πως φτάσατε σε αυτή την ιδέα;

Άνοιξα το κανάλι μου τον Νοέμβριο του 2007, χωρίς ωστόσο να έχω ξεκινήσει να ανεβάζω βίντεο. Άρχισα να δημιουργώ περιεχόμενο τον Απρίλιο του 2013, κι αυτό γιατί παρακολουθούσα χρόνια beauty videos του ξένου YouTube, και μου είχε γεννηθεί η επιθυμία να κάνω κι εγώ κάτι ανάλογο στην Ελλάδα. Θυμάμαι μάλιστα πως ήμουν από τις πρώτες creators που τόλμησαν κάτι τέτοιο στα ελληνικά. Η αλήθεια είναι ότι έκανα πρόβα μόνη μου, στο δωμάτιο μου, γυρνώντας βίντεο στα αγγλικά, αλλά εντάξει το αποτέλεσμα ήταν κάπως… αστείο! Οπότε ελληνικά και πάλι ελληνικά. Κι ευτυχώς μου βγήκε σε καλό!

Βλέπουμε ότι ανεβάζετε κυρίως βίντεο που έχουν να κάνουν με την ομορφιά, τα ταξίδια ή διάφορα φαγητά. Ποια βίντεο δείχνουν να προτιμούν περισσότερο οι χρήστες;

Η αλήθεια είναι πως αυτό έχει να κάνει και με την ηλικία του κοινού του εκάστοτε καναλιού. Έχω παρατηρήσει πως κορίτσια μικρότερης ηλικίας μου ζητάνε συχνά να κάνω video με φαγητά ή ταξίδια, μιας και δεν ασχολούνται και τόσο με το μακιγιάζ, ενώ κοπέλες της ηλικίας μου ενδιαφέρονται περισσότερο για τα video που σχετίζονται με την ομορφιά και τα καλλυντικά.

Τι εξοπλισμός είναι απαραίτητος, για να παρουσιάσει κάποιος ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα στο YouTube;

Πλέον τα κινητά που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν τόσο καλές κάμερες, που ειλικρινά, δε χρειάζεσαι και κάτι άλλο. Μπορείς να ανοίξεις κανάλι στο YouTube έχοντας απλά ένα κινητό που έχει καλή κάμερα.

Φώτα, μικρόφωνα, dslr κλπ είναι πράγματα που μπορείς να αγοράσεις στην πορεία. Αν δεις δηλαδή πως σε γεμίζει αυτό που κάνεις και θέλεις να το εξελίξεις. Για αρχή όμως χρειάζεσαι μόνο το κινητό σου, φυσικό φωτισμό και ένα καλαίσθητο background. Εκτός αν μιλάμε για vlogs όπου εκεί δεν χρειάζεσαι ούτε αυτό.

Έχετε καταφέρει να συγκεντρώσετε πάνω από 35 χιλ. subscribers. Ποιες είναι οι πρακτικές συμβουλές που θα δίνατε σε έναν νέο/νέα YouTuber που θα ήθελε να αναπτύξει ένα αντίστοιχο κοινό;

Σίγουρα όταν πρωτοξεκίνησα, θυμάμαι να στέλνω τα βιντεάκια μου σε γνωστούς και φίλους, ώστε να τα δουν, να μου πουν την γνώμη τους, και πιθανότατα να μιλήσουν για το κανάλι μου και σε τρίτους. Στη συνέχεια το κοινό αυξήθηκε από μόνο του. Είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις τι tags θα χρησιμοποιήσεις στο κάθε βίντεο, ώστε με ένα απλό search να μπορέσει να βρει εύκολα το video σου κάποιος που δεν σε γνωρίζει.

Μεγάλο ρόλο παίζει κι ο τίτλος αλλά και το thumbnail του video, στοιχεία που και τα δύο μπορούν να τραβήξουν εύκολα το βλέμμα κάποιου που δεν είναι ακόμα subscriber σου.

Ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο σχόλιο που σας έχουν κάνει στα βίντεο σας;

Λαμβάνω πολλά υπέροχα σχόλια, από τα οποία δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα. Σίγουρα με αγγίζουν περισσότερο σχόλια και μηνύματα κοριτσιών που μου λένε πως τους βοηθάω να ξεχαστούν σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους, που τους κάνω να χαμογελούν και να περνούν ωραία με τα βίντεο μου. Τι πιο σημαντικό για έναν YouTuber; Τώρα όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια… ευτυχώς είναι λιγότερα, αλλά ως χειρότερα θα κρίνω αυτά που είναι υβριστικά, και δεν έχουν κάποια εποικοδομητική κριτική.

Με βάση αυτά που έχετε δει, μπορεί αυτό που ονομάζουμε YouTuber να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα;

Αν και κάποια χρόνια πριν, στην ιδέα αυτής της προοπτικής οι περισσότεροι YouTuber της Ελλάδας γελούσαμε, πλέον ναι, μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου, όπως και συμβαίνει!

Τα έσοδα από το ίδιο το YouTube είναι ελάχιστα αλλά οι συνεργασίες με διάφορες εταιρείες βοηθούν αρκετά. Ήδη υπάρχουν κάποιοι Έλληνες YouTubers που ζουν από αυτό, και μακάρι να υπάρξουν ακόμα περισσότεροι!

Τι είναι αυτό που βλέπετε στο ελληνικό YouTube και σας ενοχλεί περισσότερο;

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι που με ενοχλεί ιδιαίτερα πλέον στην ελληνική YouTube κοινότητα, τουλάχιστον στον τομέα του beauty, που ασχολούμαι και περισσότερο.  Είμαστε πλέον πάρα πολλοί creators, ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί, και όσο περνάει ο καιρός γνωριζόμαστε περισσότερο ο ένας με τον άλλον και βοηθάμε ένας τον άλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =