αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈκανες update στον Chrome στο κινητό σου; Έχει bug που διαγράφει δεδομένα από άλλες εφαρμογές

Έκανες update στον Chrome στο κινητό σου; Έχει bug που διαγράφει δεδομένα από άλλες εφαρμογές

Η κυκλοφορία του Chrome 79 για συσκευές Android, έχει σταματήσει από την Google μετά από αρκετές αναφορές που επισημαίνουν ότι διαγράφει δεδομένα από εφαρμογές τρίτων. Καθώς φαίνεται, υπάρχει ένα bug στη νέα ενημέρωση του Chrome 79, το οποίο προκαλεί προβλήματα σε εφαρμογές τρίτων, που χρησιμοποιούν εκτεταμένα το WebView. Δεν είναι ακόμα βέβαιο πόσες από τις εφαρμογές έχουν επηρεαστεί από το νέο αυτό bug, ωστόσο το Twitter αποτελεί μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Google.

Το εν λόγω bug εμφανίστηκε κατά την ενημέρωση από το Chrome 78 στο Chrome 79. Κατά την διαδικασία αυτή, η Google άλλαξε την τοποθεσία του Chrome directory.

Η εταιρεία, κυκλοφόρησε μία ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα, στην οποία παραδέχεται ότι έκανε λάθος, καθώς δεν μετακίνησε τα περιεχόμενα του LocalStorage ή WebSQL στο νέο Chrome 79 directory, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τα δεδομένα να γίνουν απρόσιτα για όλους τους χρήστες.

Οι προγραμματιστές της Google εργάζονται επί του παρόντος σε μια ενημερωμένη έκδοση για να διορθώσουν τη διαδικασία μεταφοράς δεδομένων, όμως ενδέχεται να είναι ήδη πολύ αργά για πολλούς χρήστες.

Δυστυχώς, η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει περίπου το 50% του userbase του Android, πράγμα που σημαίνει μεγάλη ζημιά.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =