αρχικηVIRALΈκαναν φάρσα για βόμβα σε πλοίο μεταφοράς κοντέινερ και στον έλεγχο βρήκαν… ναρκωτικά

Έκαναν φάρσα για βόμβα σε πλοίο μεταφοράς κοντέινερ και στον έλεγχο βρήκαν… ναρκωτικά

Συνεχίζεται η περίεργη ιστορία σχετικά με το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Lorena, στο οποίο είχε ζητηθεί να αγκυροβολήσει στα ανοικτά των ακτών του Vlissingen μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, μετά από προειδοποίηση για βόμβα, η οποία όμως αποδείχτηκε ότι ήταν φάρσα.

Τελικά το πλοίο μετέφερε περισσότερα από 2.400 κιλά κοκαΐνης, σύμφωνα με ενημέρωση αξιωματούχων.

Όπως διαβάζουμε στο e-nautilia.gr, το πλοίο κατέφτασε στην Αμβέρσα από τη Σενεγάλη και αναμενόταν να ελλιμενιστεί στο Vlissingen, όταν οι βελγικές αρχές δέχτηκαν μία κλήση ότι στο πλοίο έχει τοποθετηθεί μία βόμβα, η οποία θα εκραγεί όταν προσδέσει το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά των ολλανδικών ακτών για μια εβδομάδα, ενώ διεξαγόταν η τελική έρευνα.

Στο πλοίο επετράπη τελικά να κατευθυνθεί στην Αμβέρσα και να εκφορτώσει το φορτίο του. Πολλές μέρες αργότερα, οι αρμόδιοι υπάλληλοι βρήκαν σχεδόν 2.444 κιλά κοκαΐνης να κρύβονται ανάμεσα σε μια παρτίδα κακάο στο πλοίο.

Την περασμένη εβδομάδα, η ολλανδική αστυνομία κατάφερε να συλλάβει δύο Ολλανδούς υπηκόους, τους οποίους υποπτεύονταν ότι είχαν κάνει αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις. Ο ένας είναι ένας 24χρονος από το Ντελφτ και ο άλλος είναι ένα αγόρι 22 ετών από τη Χάγη.

Η αστυνομία είπε ότι πιστεύει ότι η φάρσα της βόμβας σχετίζεται με το διεθνές εμπόριο ναρκωτικών και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − six =