αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έδινα 10% πιθανότητες επιτυχίας στην Tesla»: Ο Elon Musk μίλησε για το ξεκίνημα. Τότε που πήγε κόντρα στις πιθανότητες

«Έδινα 10% πιθανότητες επιτυχίας στην Tesla»: Ο Elon Musk μίλησε για το ξεκίνημα. Τότε που πήγε κόντρα στις πιθανότητες

Μπορεί σήμερα να μοιάζει ατρόμητος. Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες της γενιάς του, και φυσικά έχει γίνει πολυ πλούσιος. Όμως ακόμα και ο Elon Musk είχε τις… αμφιβολίες του στο ξεκίνημα. «Ήμουν αρκετά απαισιόδοξος για το πως θα εξελιχθεί η Tesla. Από την αρχή», αποκάλυψε ο Elon Musk μιλώντας στο ‘Ride the Lightning Tesla Motors Unofficial Podcast’.

Και συνέχισε λέγοντας πως σε εκείνες τις πρώτες ημέρες, «πίστευα πως έχουμε 10% πιθανότητες επιτυχίας».

«Ήμασταν πολύ κοντά στην αποτυχία πολλές φορές. Έτσι δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνει τόσο πετυχημένη η εταιρία, μέχρι να συμβεί πραγματικά», είπε ο Elon Musk.

Η επένδυση στην Tesla ήταν ένα στοίχημα για τον Musk, που πραγματοποιήθηκε με μερικά από τα 180 εκατομμύρια δολάρια που πήρε από την πώληση της PayPal το 2002. Επένδυσε στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων το 2004 και έγινε πρόεδρος της. Χρησιμοποίησε επίσης χρήματα από την πώληση της Paypal για να ιδρύσει την SpaceX το 2002.

«Σήμερα οι άνθρωποι δεν θυμούνται, το πόσο πόσο ανόητο φαινόταν το να φτιάξεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εκείνη την εποχή» τονίζει ο Musk, τονίζοντας ότι η εταιρία του ήταν πλήρως υποτιμημένη.

Αλλά γιατί έκανε το μεγάλο βήμα, αφού όλα έμοιαζαν εναντίον του; Η απάντηση ίσως κρύβεται σε μια άλλη φράση που έχει πει ο Elon Musk: «Αν κάτι είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να το κάνεις ακόμα κι αν οι πιθανότητες είναι εναντίον σου». Το μακρινό 2002 οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ της Tesla. Ούτε η SpaceX ξεκίνησε με στρωμένο δρόμο μπροστά της. Αφού ακόμα και κορυφαίοι αστροναύτες χλεύαζαν την εταιρία και τα φιλόδοξα σχέδια της στην αρχή. Ο Elon Musk συνέχισε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =