αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Έγινα γνωστός επειδή… έχασε ο Σάκης Ρουβάς στη Eurovision»: Ο Κ. Δασκαλάκης αποκάλυψε μερικές άγνωστες ιστορίες

«Έγινα γνωστός επειδή… έχασε ο Σάκης Ρουβάς στη Eurovision»: Ο Κ. Δασκαλάκης αποκάλυψε μερικές άγνωστες ιστορίες

Μερικές ενδιαφέρουσες πτυχές από τη δική του διαδρομή, αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Στα άκρα» της ΕΡΤ2, ο γνωστός καθηγητής του MIT, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. Όπως εξήγησε, από πολύ νεαρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για το αντικείμενο του, και δεν είναι τυχαίο ότι τελείωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με βαθμό σχεδόν άριστα, δηλαδή 9,98, καθώς στα 5 χρόνια φοίτησής του είχε πάρει σε όλα τα μαθήματα 10, εκτός από ένα, που πήρε 9.

«Τελείωσα με 9,98. Σε αυτό που πήρα 9 ήταν στο μάθημα της μακροοικονομίας. Οι βαθμοί για μένα δεν ήταν ποτέ στόχος, ωστόσο ήμουν τελειομανής, πράγμα το οποίο είναι και φρένο γιατί μερικές φορές μπορεί να σε ακινητοποιήσει. Το τέλειο ποτέ δεν θα το πετύχεις, πρέπει να βάλεις μία ιεράρχηση», σημείωσε.

Όσο για το πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τον περίφημο γρίφο του Νας, είπε: «Αποφάσισα πως το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας θα είναι η θεωρία παιγνίων μόλις γύρισα από Αμερική. Ετσι πήρα ένα από τα πιο πρόσφατα papers που είχε δημοσιεύσει ο μέντοράς μου, Χρήστος Παπαδημητρίου μαζί με έναν μεταπτυχιακό φοιτητή και συνειδητοποίησα πως μέσα στο paper υπήρχε ένα ανοιχτό πρόβλημα. Ετσι αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό».

Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είπε ότι έγινε γνωστός στην Ελλάδα… επειδή έχασε ο Σάκης Ρουβάς στην Eurovision του 2009. Τι ακριβώς έγινε τότε: «Το 2009 που αποφασίζει ο διεθνής οργανισμός επιστήμης των υπολογιστών ACM να μου δώσει το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην επιστήμη των υπολογιστών. Η ανακοίνωση έγινε συγχρόνως με τη Eurovision, όπου εκείνη τη χρονιά ο Σάκης Ρουβάς είχε αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα και όλος ο κόσμος περίμενε με αγωνία ο Σάκης να πάρει το πρώτο βραβείο. Δυστυχώς ο Σάκης δεν πήρε το πρώτο βραβείο και υπήρχε μία γενική κατήφεια στους Ελληνες. Κάποιος στο Τwitter, τον οποίο δεν γνωρίζω, έστειλε ένα tweet στους φίλους του νομίζω, το οποίο έλεγε “Σάκης ή Δασκαλάκης” και γράφει ένα μικρό μήνυμα τύπου “ρε παιδιά, τι χώρα είμαστε εμείς που κλαίμε που δεν πήραμε το βραβείο στη Eurovision αλλά δεν χαιρόμαστε που πήραμε το καλύτερο βραβείο στην επιστήμη των υπολογιστών”. Μετά από αυτό το tweet, λοιπόν, ένας blogger, μάλλον φοιτητής του Πολυτεχνείου, έγραψε ένα ίδιο post με τα ίδια παράπονα, με αποτέλεσμα αυτό να διαδοθεί και εγώ να γίνω γνωστός στους Ελληνες», είπε ο Κ. Δασκαλάκης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =