αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έβγαλα 6ψηφια έσοδα από το παράλληλο project μου. Εδώ είναι οι 4 συμβουλές μου για όποιον θέλει να κάνει το ίδιο»

«Έβγαλα 6ψηφια έσοδα από το παράλληλο project μου. Εδώ είναι οι 4 συμβουλές μου για όποιον θέλει να κάνει το ίδιο»

Το είδαμε έντονα και την περίοδο της πανδημίας: Πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν ένα παράλληλο project. Με στόχο να βγάλουν μερικά έξτρα χρήματα και να νιώσουν οικονομικά πιο ασφαλείς μέσα σε ένα αβέβαιο τοπίο.

Φυσικά αυτός ο δρόμος δεν είναι καθόλου εύκολος. Πως μπορείς να αναπτύξεις μία παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ έχεις και την πρωινή δουλειά σου; Η Jennifer Shealey το γνωρίζει καλά. Για χρόνια, χρειάστηκε να δουλεύει σε δύο θέσεις μερικής απασχόλησης για να ζήσει, ενώ παράλληλα έτρεχε την παράλληλη δραστηριότητα της στο digital marketing μέσω της πλατφόρμας Fiverr. Αλλά η προσπάθεια απέδωσε καρπούς. «Βασικά έβγαζα περισσότερα μεσω το Fiverr από ό,τι με αυτές τις δύο δουλειές μαζί», εξηγεί η ίδια στο CNBC.

To Fiverr είναι η γνωστή online πλατφόρμα μέσα από την οποία οι freelancers μπορούν να βρουν πελάτες και projects από όλο τον κόσμο. Η Jennifer Shealey ξεκίνησε εκεί το 2014. Και μέχρι σήμερα, όπως σημειώνει το CNBC, έχει πετύχει συνολικές πωλήσεις άνω των 366.000 δολαρίων. Φυσικά, αυτή κατέληξε να είναι η full-time δουλειά της.

Στην πορεία, η Shealey έμαθε μερικά πολύτιμα μαθήματα για το πώς να χτίσεις μια επιχείρηση. Ακολουθούν 4 συμβουλές για να ξεκινήσετε μια επιτυχημένη παράλληλη δραστηριότητα, ενώ έχετε μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με την Shealey και άλλους που έχουν μετατρέψει τα παράλληλα projects τους σε επιχειρήσεις με «χρυσά» έσοδα.

1# Βρείτε τι σας αρέσει να κάνετε και ξεκινήστε

Πρώτα, σκεφτείτε κάτι για το οποίο είστε παθιασμένοι και έχετε ταλέντο. Πριν ξεκινήσει το project της το 2014, η Shealey είχε μια δουλειά για την οποία δεν ήταν ενθουσιασμένη. Mόλις βρείτε το πάθος σας, η Shealey συμβουλεύει: «Απλώς ξεκινήσετε». Μην πολυσκέφτεστε τα πράγματα. «Νομίζω ότι αυτό είναι που κάνει τους ανθρώπους να κολλάνε, ειδικά επειδή είμαστε συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναζητούμε αυτήν την τελειότητα και δεν χρειάζεσαι την τελειότητα», λέει. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι πολλοί άνθρωποι έχουν «καλές ιδέες», αλλά λίγοι από αυτούς τις κανουν πράξη. Μην περιμένεις τις τέλειες προϋποθέσεις. Ξεκίνα.

2# Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα για freelancers

Στη συνέχεια, ψάξτε διαφορετικές πλατφόρμες ελεύθερων επαγγελματιών, όπως το Fiverr ή το Upwork, που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε πελάτες και να δημιουργήσετε το brand σας. «Δεν χρειάζεται να ξέρεις κανέναν», λέει η ίδια και συμπληρώνει: «Δεν ήξερα κανέναν. Μόλις συνδέθηκα και δημιούργησα ένα username». Ο Richard Lambert, ο οποίος έχει κάνει πωλήσεις εκατομμυρίων δολαρίων από τότε που ξεκίνησε τις υπηρεσίες του στο Fiverr το 2014, συνιστά επίσης να ξεκινήσετε με μια τέτοια πλατφόρμα. Αν και είχε ένα δίκτυο πελατών από την καριέρα του ως δάσκαλος, ο Lambert στράφηκε σε μια πλατφόρμα για freelancers γιατί «καθώς εργάζεσαι μόνος σου, συνειδητοποιείς πόσο δύσκολο είναι να χτίσεις μια επιχείρηση», είχε πει στο παρελθόν στο CNBC.

3# Ορίστε ένα πρόγραμμα

Oρίστε ένα πρόγραμμα εργασίας και τηρήστε το. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο με μια full-time δουλειά που τρέχει, αλλά ο καθορισμός ωρών για να εργαστείτε για το side project σας μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια ρουτίνα. Η Shealey χρησιμοποίησε «όλο τον επιπλέον ελεύθερο χρόνο που είχα», λέει. Αυτό περιλαμβάνεται τα βράδια μετά τη δουλειά και τα Σαββατοκύριακα. «Εκανα την θυσία να μην πάω σε πάρτι και είπα όχι σε πολλά πράγματα, γιατί ήθελα πραγματικά να επικεντρωθώ στο Fiverr» εξηγεί. Παραμένοντας επιμελείς και δουλεύοντας με συνέπεια για τα projects τους, ειδικά στην αρχή, τόσο η Shealey όσο και ο Lambert μπόρεσαν να αυξήσουν τις βάσεις των πελατών τους και, τελικά, να έχουν περισσότερα έσοδα.

4# Να είστε ευέλικτοι με τις τιμές

Και τέλος, να είστε ευέλικτοι με τις τιμές σας. Καθώς η επιχείρησή σας μεγαλώνει, μπορείτε να αυξήσετε τις τιμές ανάλογα. Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά να προσφέρει υπηρεσίες μάρκετινγκ στο Fiverr, η Shealey σχεδίαζε διαφημίσεις στο Facebook για τους πελάτες της για μόλις 5 $. «Μερικοί άνθρωποι μπορεί να θεωρήσουν ότι είναι ανόητο να ξεκινούν έτσι. Λοιπόν, μερικές φορές πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται, για να τοποθετήσεις το όνομά σου εκεί έξω», λέει. Με τον καιρό, αύξησε σταδιακά τις τιμές της. Τώρα, η δουλειά της κοστίζει από $20 έως $125, ανάλογα με το είδος της διαφήμισης και πόση δουλειά χρειάζεται, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παραμείνετε υπομονετικοί, καθώς μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να επιτευχθεί η επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως έβγαλα κέρδη 53.100 ευρώ από το κανάλι μου στο YouTube το 2021»: Εξηγεί ένας Έλληνας YouTuber (BINTEO)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =