αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Άσε το κινητό κάτω κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης»: 7 μικρές ευγενικές κινήσεις για να κερδίζεις τον σεβασμό και την συμπάθεια των άλλων

«Άσε το κινητό κάτω κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης»: 7 μικρές ευγενικές κινήσεις για να κερδίζεις τον σεβασμό και την συμπάθεια των άλλων

Η καλή συμπεριφορά παίζει τον ρόλο της στις αλληλεπιδράσεις που έχουμε με άλλους ανθρώπους. Και αν θες να κερδίζεις τον σεβασμό και την συμπάθεια, πρέπει να εισαι ευγενικός. Και να κινείσαι σωστά στις κοινωνικές καταστάσεις.

Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά; Εδώ είναι 7 μικρές ευγενικές κινήσεις για να κερδίζεις τον σεβασμό και την συμπάθεια των άλλων.

1) Κάντε οπτική επαφή όταν μιλάτε σε κάποιον

Το έχουμε βάλει και σε άλλες λίστες μας. Η οπτική επαφή δείχνει αμεσότητα και ειλικρίνεια. Να αποφεύγετε να κοιτάζετε μακριά όταν μιλάτε με κάποιον. Και να κοιτάτε τους ανθρώπους στα μάτια όταν κάνετε μια συζήτηση ή παραγγέλνετε τον πρωινό σας καφέ!

2) Μην ξεχνάτε το ”παρακαλώ” και το ”ευχαριστώ”

Είπαμε, οι καλοί τρόποι είναι πάντα σημαντικοί. Και πρέπει να το εκτιμάμε όταν οι άλλοι μας βοηθούν. Είτε κάποιος σε βοηθά να κουβαλήσεις μερικές τσάντες, είτε σου κρατά την πόρτα ανοιχτή, χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο για να το αναγνωρίσεις με ευχαριστίες και χαμόγελο!

3) Αφήστε τη θέση σας για όσους τη χρειάζονται

Οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες ή τα μικρά παιδιά μπορεί να δυσκολεύονται. Εάν μπορείτε να τους παραχωρήσετε μια θέση, αυτό θα τους φτιάξει τη μέρα. Θα έχεις βοηθήσει ένα άτομο με μια απλή κίνηση.

4) Αφήστε το τηλέφωνό σας κάτω σε μία συνάντηση

Ή όταν είστε σε ένα ραντεβού, πίνετε καφέ με έναν φίλο ή είστε σε μια συνάντηση εργασίας, απλώς αφήστε το τηλέφωνο μακριά. Δεν είναι ευγενικό να κοιτάς συνεχώς το κινητό σου, ενώ σου μιλάνε οι άλλοι. Και δείχνει ότι μάλλον δεν θα ήθελες να βρίσκεσαι εκεί.

5) Χαμογέλα!

Ακόμα κι όταν δεν είσαι μπροστά στην κάμερα. Χαμογέλα στην ηλικιωμένη κυρία στο δρόμο ή στην ταμία στο τοπικό σας κατάστημα. Δεν είναι δύσκολο, αλλά θα μπορούσε να φωτίσει τη διάθεση κάποιου. Επίσης αν χαμογελάς, είναι πολύ πιο πιθανό να δημιουργήσεις καλύτερη πρώτη εντύπωση και να σε συμπαθήσει κάποιος.

6) Χτυπήστε πριν μπείτε σε ένα δωμάτιο

Σε κανέναν δεν αρέσει να μπαίνουν στον χώρο του απροειδοποίητα. Σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των ανθρώπων. Ενα γρήγορο χτύπημα στην πόρτα είναι το μόνο που χρειάζεστε! Και μπείτε μετά.

7) Μάθετε τα ονόματα των ανθρώπων και χρησιμοποιήστε τα

Η χρήση των ονομάτων δείχνει ένα επίπεδο σεβασμού και βοηθά στη δημιουργία βαθύτερων σχέσεων. Επίσης, όσο περισσότερο λέτε το όνομα κάποιου, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχετε να το ξεχάσετε!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =