αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆνω- κάτω η Uber: Ο πρώην CEO, Travis Kalanick, στρέφεται εναντίον επενδυτή

Άνω- κάτω η Uber: Ο πρώην CEO, Travis Kalanick, στρέφεται εναντίον επενδυτή

Οι εσωτερικές έριδες στο διοικητικό συμβούλιο της Uber επιδεινώνονται αφότου ο πρώην CEO της εταιρείας, ο Travis Kalanick, κατηγόρησε έναν πρόσφατο επενδυτή, τη φίρμα Benchmark, πως εκμεταλλεύτηκε μια προσωπική του τραγωδία -την απώλεια της μητέρας του- για να του “κλέψει” τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει στο δ.σ.

“(Η Benchmark) εκτέλεσε τα σχέδιά της με τον πιο απεχθή τρόπο: αμέσως μετά την προσωπική τραγωδία που βίωσε ο Travis Kalanick”, σημείωσαν οι νομικοί σύμβουλοι του πρώην διευθύνοντος συμβούλου ως απάντηση στην αγωγή που κατέθεσε η Benchmark εις βάρος του.

Στις 10 Αυγούστου, η Benchmark, η επενδυτική εταιρεία που έχει γίνει γνωστή για τις επενδύσεις της στο Snapchat και το Twitter, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Kalanick για απάτη, παραβιάσεις καθηκόντων και συμβατικών υποχρεώσεων.

Σαν μέρος της αγωγής, όπως σημειώνει το Forbes, η Benchmark θέλει η δικαιοσύνη να ακυρώσει μια συμφωνία του Ιουνίου του 2016 που δημιούργησε τρεις πρόσθετες έδρες στο διοικητικό συμβούλιο. Θέλει επίσης να απομακρυνθεί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος από αυτό και να του απαγορευτεί η συμμετοχή στην έρευνα για τον αντικαταστάτη του.

Την Πέμπτη, ο Kalanick, που παραμένει μέλος του δ.σ., στράφηκε εναντίον της Benchmark κατηγορώντας την πως θέλει να τον κάνει “να σιωπήσει και να απομακρυνθεί”. Ενώ είχε ήδη καταθέσει μια πρόταση για να μεταφέρει την υπόθεση σε διαιτησία, ο Kalanick υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μια προκαταρκτική εντολή απομάκρυνσής του από το διοικητικό συμβούλιο, αφού δεν έχει πλέον αποκλειστική εξουσία λήψης αποφάσεων για την επιχείρηση.

“Δεν υπάρχει αβεβαιότητα όσον αφορά τις ενέργειες που εγκρίθηκαν από την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου. Ούτε υπάρχει άλλη ανεξάρτητη, επικείμενη πηγή ζημίας για την εταιρεία ή τους μετόχους της”, έγραψε στην απάντησή του.

Αντ’ αυτού, ο Kalanick δήλωσε ότι η αγωγή της Benchmark εναντίον του βασίζεται σε “μια κατασκευή” και ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία τον απείλησε με δημόσια διαπόμπευση εάν δεν παραιτηθεί.

Ο Kalanick εγκατέλειψε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Uber μετά από μια σειρά καταγγελιών που απειλούσαν το μέλλον της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης μιας δίκης με τη Waymo και της χρήσης μεθόδων για την αποφυγή των ρυθμιστικών αρχών.

Η δημόσια απάντηση του Kalanick κλιμάκωσε τον αγώνα μεταξύ δύο ισχυρών υποστηρικτών στο διοικητικό συμβούλιο της Uber. Σύμφωνα με την κατάθεση του Kalanick, το μερίδιο της Benchmark στην εταιρεία είχε αυξηθεί από 12 εκατομμύρια δολάρια σε αξία άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Μετά την απόφαση της Benchmark να καταθέσει αγωγή, οι υπόλοιποι έξι διευθυντές του συμβουλίου της Uber εξέδωσαν κοινή δήλωση λέγοντας ότι “απογοητεύτηκαν” που η διαφορά μεταξύ των μετόχων έφτασε στο σημείο της νομικής διαμάχης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − four =