αρχικηVIRALΆνοιξε το πρώτο πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας στην Αθήνα

Άνοιξε το πρώτο πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας στην Αθήνα

Από τις 4 Φεβρουαρίου έχει ανοίξει το πρώτο πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας στην Αθήνα. Φοιτητές του θα είναι άνθρωποι άνω των 65 ετών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, οικονομικής κατάστασης και μορφωτικού επιπέδου. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι εντελώς δωρεάν, ενώ οι κύκλοι των μαθημάτων θα είναι τετράμηνοι.

Τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Τρίτης Ηλικίας στηρίζονται στη δια βίου μάθηση, την ψηφιακή εκπαίδευση, την ενίσχυση του εθελοντισμού και την επαφή των διαφορετικών γενεών. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από δύο φίλες, τη Μαρία Αστερίου και τη Μαρία Ηλιοπούλου, οι οποίες άρχισαν να παρατηρούν στο οικογενειακό και έπειτα στο κοινωνικό τους περιβάλλον τον βαθμό που αλλάζει η ζωή του ανθρώπου μετά τη συνταξιοδότηση και πόσο λίγες αφορμές έχει για να βγει από το σπίτι του και να παραμείνει δραστήριος.

Σήμερα, σε έναν κόσμο γεμάτο οικονομικές ανισότητες, κοινωνικούς αποκλεισμούς και περιθωριοποίηση των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, η δημιουργία του Πανεπιστημίου, μέσω της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης People Behind θα δώσει νέα πνοή σε εκείνους που αισθάνονται ότι δεν μπορούν να είναι ενεργά μέλη του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην οδό Φρεαρίων 6-8 στο Γκάζι, κοντά στο μετρό Κεραμεικός, και είναι εντελώς δωρεάν για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών. Οι βασικές προϋποθέσεις για να συμμετάσχει κάποιος ενδιαφερόμενος είναι να έχει τη διάθεση να γνωρίσει καινούργιους ανθρώπους, να μάθει, να μοιραστεί, να γελάσει. Νεότεροι των 65 ετών θα μπορούν να συμμετέχουν στα μαθήματα μόνο αν υπάρχουν κενές θέσεις σε κάποια από αυτά.

Οι κύκλοι μαθημάτων είναι τετράμηνοι και θα διαρκούν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο και από τον Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =