αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΆνοιξε το νέο κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

Άνοιξε το νέο κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

Άνοιξε χτες τις πύλες του το κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας, στο Ευγενίδιο Ίδρυμα. Πρόκειται για έναν χώρο γνωριμίας, ενασχόλησης και πειραματισμού με την Επιστήμη και την Τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους. Και μάλιστα σε 1.200 τετραγωνικά μέτρα δύο ορόφων με 54 διαδραστικά εκθέματα που καλύπτουν ευρύ φάσμα τομέων της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανολογίας και των Μαθηματικών.

Σκοπός του Athena είναι να εξοικειώσει τους νέους με τις βασικές επιστημονικές αρχές και τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας με ευχάριστο, δημιουργικό και εκπαιδευτικό τρόπο και να τους εμπνεύσει ένα πνεύμα συνεχούς επιστημονικής και τεχνολογικής εξερεύνησης. Παράλληλα, επιδιώκει να φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας, έναν κόσμο που μερικές φορές μοιάζει μυστήριος και απόμακρος, αλλά είναι μαγικός.

Στα εγκαίνια βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τόνισε ανάμεσα σε άλλα πως το Κέντρο θα επιτρέψει στους νέους και τις νέες της χώρας μας να μπουν, «εξ απαλών ονύχων», στην ουσία του, καθοριστικού για το μέλλον, «παλαίφατου» διλήμματος: Το πώς πρέπει ν’ αντιμετωπίζουμε την τεχνολογία και τα επιτεύγματά της.

Αναλυτικές πληροφορίες για το κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη παρουσίαση ΕΔΩ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 14 =