αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΆνοιξε η πλατφόρμα για online άδειες οδήγησης- Τι μπορείς να κάνεις με μερικά κλικ

Άνοιξε η πλατφόρμα για online άδειες οδήγησης- Τι μπορείς να κάνεις με μερικά κλικ

Διαθέσιμη σε όλη την Ελλάδα είναι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://drivers-vehicles.services.gov.gr μέσω της οποίας μπορείς να βγάλεις καινούριο δίπλωμα, ή να ζητήσεις αντίγραφο λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής –διαδικασία που μέχρι σήμερα απαιτούσε μακροχρόνια αναμονή σε ατελείωτες ουρές.

Πλέον, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις login με τους κωδικούς του Taxisnet, και να υποβάλλεις ψηφιακά την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που είναι μια φωτογραφία, η υπογραφή σου και ένα παράβολο το οποίο πληρώνεις μέσω web banking.

Η αίτηση πηγαίνει επίσης ηλεκτρονικά, χωρίς φυσικούς φακέλους και άλλα αναχρονιστικά που συνέβαιναν ως τώρα, από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, παραλαμβάνεις το νέο δίπλωμα από την αρμόδια υπηρεσία (στην Αθήνα, το Υπουργείο Μεταφορών), ή εξουσιοδοτείς κάποιον –επίσης ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr– να το παραλάβει για σένα, ή σου το στέλνουν σπίτι με κούριερ, αν είσαι τυχερός/η και μένεις σε μια από τις περιφέρειες της χώρας που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις περιφέρειες που λειτουργούσε ήδη πιλοτική η πλατφόρμα, έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 7.071 αιτήσεις, από τις οποίες οι 3.408 αφορούν σε αντικαταστάσεις και αντίγραφα αδειών οδήγησης και οι 3.663 σε ενημέρωση στοιχείων. Από τις 3.408 αιτήσεις έχουν ήδη εκτυπωθεί περισσότερα από 2.600 διπλώματα από την Ελληνική Αστυνομία.

«Με την πανελλήνια κάλυψη, μετασχηματίζεται πλήρως η εμπειρία των πολιτών στις καθημερινές τους συναλλαγές με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τίθεται οριστικό τέλος σε μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούσαν από τους πολίτες αναμονή σε μια σειρά από ουρές. Ταυτόχρονα, με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών, αποσυμφορούνται από διοικητικά βάρη 59 διευθύνσεις μεταφορών με 84 τμήματα αδειών οδήγησης και 411 υπαλλήλους-χειριστές των υπηρεσιών, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους, αλλά και χρόνο» καταλήγει το ρεπορτάζ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − eight =