αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆνοιξε σήμερα η Μύκονος- Ποια άλλα νησιά φαίνεται να «κοκκινίζουν»

Άνοιξε σήμερα η Μύκονος- Ποια άλλα νησιά φαίνεται να «κοκκινίζουν»

Η Μύκονος άνοιξε “σιωπηρά” χωρίς… ανακοίνωση στις 06:00 τα ξημερώματα, αλλά βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση, χωρίς να αποκλείεται και νέο κλείσιμο αν παρατηρηθούν ασύδοτες καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

Αυτή τη στιγμή παρατηρείται ελάχιστη μείωση στα κρούσματα αλλά σταθεροποίηση στις ροές. Παρότι η μουσική είχε κλείσει και ο συνωστισμός μειώθηκε, τα πάρτι συνεχίζονταν σε πολυτελή γιοτ και βίλες, με αδυναμία αυστηρού ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές.

Η μετάλλαξη τύπου Δ φαίνεται να καλπάζει κάτι που αποτυπώνεται στα αριθμητικά δεδομένα των τελευταίων πέντε ημερών, σε σύνολο κρουσμάτων ανά ημέρα, σε σύνολο κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν ανά ημέρα και στις νοσηλείες ανά ημέρα. Ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών κρουσμάτων, ενώ αυξάνεται ο αριθμός αυτών και των στενών επαφών που μπαίνουν σε καραντίνα.

Ποια νησιά “κοκκινίζουν”

Όπως σημειώνει το Capital.gr, το επόμενο νησί που βρίσκεται σε “κόκκινη” επιτήρηση είναι η Πάρος ωστόσο εκεί εφαρμόζεται ένα νέο “μοντέλο” μέτρων με εντατικούς ελέγχους σε καταστήματα όπου παρατηρείτο έντονος συνωστισμός.

Τις τελευταίες ημέρες επιβλήθηκαν πρόστιμα των 2.000 ευρώ και κλείσιμο επτά ημερών, σε 8 νυχτερινά καταστήματα, επτά στην Πάρο και ένα στην Αντίπαρο, όπου εντοπίστηκαν όρθιοι πελάτες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο αυξάνεται στα 20.000 ευρώ και 15 ημέρες λουκέτο…

Τα επόμενα νησιά που φαίνεται να “κοκκινίζουν” είναι η Σαντορίνη, Ρόδος, Κρήτη και έπονται Ζάκυνθος και Κέρκυρα, με την αρμόδια επιτροπή να κρίνει τις επόμενες μέρας αν και σε αυτά είναι απαραίτητη η λήψη περιοριστικών μέτρων τύπου… Μυκόνου ή “μοντέλο” αυστηρών ελέγχων και προστίμων σε κέντρα διασκέδασης με συνωστισμό και όρθιους…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =