αρχικηVIRALΆνοιξαν την αρχαία σαρκοφάγο Live στο Discovery. Και ιδού τι βρήκαν μέσα (ΦΩΤΟ)

Άνοιξαν την αρχαία σαρκοφάγο Live στο Discovery. Και ιδού τι βρήκαν μέσα (ΦΩΤΟ)

Το concept ήταν έξω από τα καθιερωμένα. Το είχαμε γράψει και εδώ στο It’s Possible: Κάποιοι είχαν την ιδέα να ανοίξουν μια αρχαία σαρκοφάγο σε live τηλεοπτική μετάδοση. Αυτό έγινε όντως χτες. Στο Discovery.

Το δίωρο πρόγραμμα “Expedition Unknown: Egypt Live” μεταδόθηκε από την ανασκαφή σε νεκρόπολη στην Μίνια, η οποία βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Νείλου, νότια του Καΐρου και των πυραμίδων της Γκίζας. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πρόσφατα ένα δίκτυο διαδρομών στην περιοχή που οδήγησε σε σήραγγες και τάφους που περιείχαν 40 μούμιες οι οποίες πιστεύεται ότι ανήκουν σε μέλη της ευγενούς ελίτ.

Μια σαρκοφάγος ανοίχτηκε live λοιπον! Τι βρήκαν μέσα: Μια σχεδόν ανέγγιχτη μούμια τυλιγμένη σε λινό σάβανο, περιτριγυρισμένη από θησαυρούς και χρυσό. To εύρημα ενθουσίασε τους αρχαιολόγους και όσους τηλεθεατές παρακολουθούσαν το πρόγραμμα. «Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό, αυτό είναι απίστευτο», αναφώνησε ο Zahi Hawass, αρχαιολόγος της Αιγύπτου και πρώην υπουργός αρχαιοτήτων, ο οποίος είχε αναλάβει την αποστολή με τον Αμερικανό εξερευνητή Josh Gates που είχε το ρόλο οικοδεσπότη της εκπομπής.

Η μούμια ήταν αυτή του αρχιερέα του Θωθ, του αρχαίου αιγυπτιακού θεού της σοφίας και της μαγείας, και χρονολογείται στη 26η δυναστεία της Αρχαίας Αιγύπτου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =