αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆνοιξαν οι θέσεις εργασίας για την Ανταρκτική, με μισθό ως 200.000 δολάρια τον χρόνο (Link)

Άνοιξαν οι θέσεις εργασίας για την Ανταρκτική, με μισθό ως 200.000 δολάρια τον χρόνο (Link)

Το γράφαμε εδώ στο It’s Possible από τον Νοέμβριο. Η Australian Antarctic Division αναζητά εξειδικευμένους εργαζόμενους για να καλύψουν περίπου 180 θέσεις εργασίας για 18 μήνες, σε διάφορες ειδικότητες. Ναι, θέσεις εργασίας με έδρα στην Ανταρκτική.

«Ψάχνουμε μηχανικούς, χειριστές εγκαταστάσεων, ξυλουργούς, ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς, καθώς και ευρύτερους ρόλους υποστήριξης σταθμών, όπως σεφ, ειδικούς επικοινωνίας κλπ. Οι μισθοί που προσφέρονται διαφέρουν ανάλογα με τη θέση που αναλαμβάνει κάποιος, αλλά το κύριο εύρος είναι από 60.000 έως 100.000 δολάρια» έχει πει η HR Manager της Australian Antarctic Division, Maree Riley.

Όπως είχαμε γράψει τότε, οι θέσεις θα άνοιγαν στις 9 Δεκεμβρίου 2020. Κάτι που όντως έγινε σήμερα, μέσω του επίσημου site της Australian Antarctic Division. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις δουν αναλυτικά και να κάνουν την αίτηση τους εδώ (εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις). Όπως θα διαπιστώσετε, οι θέσεις αφορούν πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Και κάθε μια από αυτές έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και προαπαιτούμενα. Μάλιστα, βλέποντας τις ανοιχτές θέσεις, διαπιστώνουμε ότι για κάποιες από αυτές οι οικονομικές απολαβές είναι ακόμα πιο πάνω, φτάνοντας ως τα 200.000 δολάρια τον χρόνο.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στην Ανταρκτική παίρνουν ένα ειδικό επίδομα περίπου 60.000 δολαρίων τον χρόνο, πέρα από τον σταθερό μισθό τους. Ως μια «αναγνώριση των απαιτήσεων διαβίωσης και εργασίας σε αυτό το απομονωμένο περιβάλλον»

Μάλιστα μαζί με τις συγκεκριμένες θέσεις προσφέρεται δωρεάν στέγαση και φαγητό, που μαγειρεύεται από σεφ. Φυσικά υπάρχουν… και τα αρνητικά, αφού όσοι επιλεγούν θα πρέπει να εργαστούν σε ένα παγωμένο τοπίο, και θα βλέπουν ελάχιστο ήλιο. Ενώ θα ζουν σε μια μικρή, απομονωμένη και απομακρυσμένη κοινότητα. Να πούμε πάντως ότι στην συγκεκριμένη τοποθεσία δεν υπάρχει… ο Covid-19, και έτσι δεν θα έχετε το άγχος για ενδεχόμενη μόλυνση από τον ιό, ούτε είναι απαραίτητο να φοράτε μάσκα (εκτός αν το απαιτεί η εργασίας σας).

Σημειώνεται ότι για να κάνει κάποιος αίτηση, πρέπει να είναι κάτοικος Αυστραλίας ή Νέας Ζηλανδίας ή να έχει άδεια εργασίας στην Αυστραλία (ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής αυτή τη στιγμή).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =