αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆλλος για μάσκες; Μπαίνει και ο Mr Chipita στην παραγωγή

Άλλος για μάσκες; Μπαίνει και ο Mr Chipita στην παραγωγή

Στην πρώτη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής ιατρικών μασκών στην Ευρώπη, η οποία δημιουργήθηκε στη Λάρισα, επενδύει και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μεγαλομέτοχος της Chipita και της Nίκας.

Ειδικότερα, απέκτησε ποσοστό της τάξης του 5% στην εταιρεία Larissa Face Cover, η οποία ιδρύθηκε εκτάκτως μέσα στην πανδημία από τους επιχειρηματίες Γιάννη Τσερέπα (βασικό μέτοχο και πρόεδρο της βιομηχανίας πλαστικών Lariplast) και Αχιλλέα Νταβέλη (βασικό μέτοχο και επικεφαλής της Animus, ιατρικού κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας που εδρεύει επίσης στη Λάρισα), οι οποίοι διατηρούν το 95% της νέας εταιρείας.

Στην παραγωγική μονάδα που στήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ τον Μάρτιο του 2020, υλοποιείται νέα επένδυση της τάξη των 11,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητά της έως το τέλος του καλοκαιριού.

Στόχος είναι να παράγει 60 εκατομμύρια μάσκες μηνιαίως από 18 εκατομμύρια που παράγει σήμερα.

Στον επενδυτικό σχεδιασμό ωστόσο περιλαμβάνεται και εγκατάσταση παραγωγής πρώτης ύλης (της ειδικής επίστρωσης που αποτελεί το φίλτρο των μασκών), καθιστώντας την έτσι πλήρως καθετοποιημένη.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − sixteen =