αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆθλιες συνθήκες εργασίας στην ASOS: Ρεπορτάζ του BBC λέει ότι παίρνουν εργαζομένους με ασθενοφόρα

Άθλιες συνθήκες εργασίας στην ASOS: Ρεπορτάζ του BBC λέει ότι παίρνουν εργαζομένους με ασθενοφόρα

Αποκαλύψεις που προκαλούν αίσθηση έκανε το BBC, σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας στην ASOS. Το ρεπορτάζ εστιάζει στην αποθήκη της εταιρίας στο Μπάρνσλεϊ. Εκεί απασχολούνται περίπου 4.000 εργαζόμενοι.

Τα στοιχεία, βασισμένα σε επίσημα έγγραφα, έδειξαν ότι ασθενοφόρα κλήθηκαν στην αποθήκη Rochdale της JD Sports 117 φορές τα τελευταία τρία χρόνια και 148 φορές στην τοποθεσία της αποθήκης της Asos στο Νότιο Γιορκσάιρ. Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, 45 φορές κλήθηκαν ασθενοφόρα στην Asos μόνο την περασμένη χρονιά, ωστόσο το άρθρο δεν προσδιορίζει τα περιστατικά τα οποία το ιατρικό προσωπικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Το BBC αναφέρει πως οι προϊστάμενοι της Asos φαίνεται να αρνούνται κάθε καταγγελία για απάνθρωπες συνθήκες. «Βγάζουν εκατομμύρια ενώ οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά απομακρύνονται με ασθενοφόρα», αναφέρει μέλος εργασιακής ένωσης για την έκθεση.

Τα στοιχεία δεν περιγράφουν λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίους κλήθηκαν τα ασθενοφόρα, αλλά προηγούμενες περιπτώσεις κακών εργασιακών πρακτικών στις αποθήκες αναφέρουν πως το προσωπικό που υπόκειται σε έλεγχο στα διαλείμματα για τουαλέτα, επιθετικούς ελέγχους ασφάλειας και εξαντλητικούς στόχους.

Τα ανοιχτά ζητήματα για την εταιρία δεν σταματούν εδώ. Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι έχουν πληγεί από «χάος μισθοδοσίας», ενώ ορισμένοι αντιμετωπίζουν έλλειμμα μισθών κατά εκατοντάδες λίρες, όπως ισχυρίζεται η ένωση. Το προσωπικό που απασχολείται από την εφοδιαστική της XPO, η οποία διαχειρίζεται την αποθήκη της εταιρείας, ανέφερε πως υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις πληρωμές, ενώ μερικοί δεν πληρώθηκαν καθόλου, δήλωσε η ένωση. Η XPO δήλωσε ότι το θέμα της μισθοδοσίας προέκυψε πέρυσι και από τότε έχει επιλυθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 3 =