αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΆγγιξαν τα 60 δισ. δολάρια τα έσοδα της Apple μέσα στην πανδημία

Άγγιξαν τα 60 δισ. δολάρια τα έσοδα της Apple μέσα στην πανδημία

Η Apple εν μέσω πανδημίας συνεχίζει να αυξάνει τα μεγέθη της, με τέτοιους ρυθμούς που ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της Wall Street. Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 (Απρίλιος – Ιούνιος) έκλεισε με θετικό πρόσημο για τον αμερικανικό κολοσσό για όλες τις προϊοντικές του κατηγορίες, ανακοινώνοντας έσοδα 59,7 δισ. δολαρίων, δηλαδή 4 δισ. περισσότερα από όσα προσδοκούσαν οι αναλυτές.

Από το σύνολο του τζίρου, τα 26,4 δισ. προήλθαν από τις πωλήσεις του iPhone, νούμερο που υποδηλώνει μια αύξηση 2% σε σχέση με την αντίστοιχη επίδοση της Apple στο ίδιο διάστημα της περυσινής χρονιάς. Η επιτυχία αποδίδεται τόσο στην σειρά iPhone 11 όσο και στην κίνηση της αμερικανικής εταιρείας να παρουσιάσει την Άνοιξη το προσιτό iPhone SE. Σύμφωνα με τον Tim Cook, το 60% των πωλήσεων iPhone προήλθαν από τις διεθνείς αγορές, εκτός δηλαδή ΗΠΑ. Ακόμα και στην Κίνα η αξία των πωλήσεων παρουσίασε αύξηση 2%, με την κινεζική αγορά να προσφέρει έσοδα 9,33 δισ. δολαρίων στον αμερικανικό κολοσσό.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες είχαμε:

–          Τα έσοδα από υπηρεσίες διαμορφώθηκαν στα 13,1 δισ. δολάρια, δηλαδή αυξημένα κατά 1,5 δισ. σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Apple ανέφερε ότι η πλατφόρμα της διαθέτει πλέον μια βάση 550 εκατομμυρίων συνδρομητών.  

–          Έσοδα από wearables στα 6,4 δισ. δολάρια, αύξηση 15% σε σχέση με πέρυσι (σχεδόν 1 δισ. περισσότερα)

–          Έσοδα από iPad στα 6,58 δισ. δολάρια

–          Έσοδα από Mac στα 7,08 δισ. δολάρια

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ανακοινώσεις της Apple οδήγησαν σε νέα ύψη τη μετοχή της. Μέχρι το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου η αξία της μετοχής της Apple ανέβηκε στα 384 δολάρια, όμως προσυνεδριακά για τη σημερινή ημέρα η αξία της έχει ανέβει ακόμα περισσότερο, στα επίπεδα κοντά στα 410 δολάρια.

Πηγή: Deasy.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 17 =