αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌχι, δεν δικαιούστε… επιστροφή φόρου: Το νέο μήνυμα- απάτη δήθεν από την ΑΑΔΕ (Εικόνα)

Όχι, δεν δικαιούστε… επιστροφή φόρου: Το νέο μήνυμα- απάτη δήθεν από την ΑΑΔΕ (Εικόνα)

Mεγάλη προσοχή και εγρήγορση χρειάζεται mail που πιθανώς να φτάσει στο λογαριασμό σας και να σάς ενημερώνει για δήθεν επιστροφή φόρου που δικαιούστε.

Συγκεκριμένα, το ψευδές μήνυμα γράφει, «σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η φορολογική σας δήλωση έχει υπολογιστεί από την Ελληνική φορολογική Υπηρεσία και δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους 634,13 ευρώ» και καλεί τον ανυποψίαστο πολίτη να πατήσει λινκ έτσι ώστε “να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του”.

Από την ΑΑΔΕ τονίζουν ότι οι πολίτες δεν πρέπει να κάνουν κλικ σε κανένα σύνδεσμο που τους ζητά επιβεβαίωση στοιχείων. Πρόκειται για καλοστημένη ηλεκτρονική παγίδα η οποία “μιμείται” το σήμα του gov.gr και επιχειρεί να δημιουργήσει σύγχυση στα υποψήφια θύματα.

Η ΑΑΔΕ σημειώνει επίσης ότι “παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής. Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων».

ΑΑΔΕ: Το νέο μήνυμα - απάτη και πώς θα το αποφύγετε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =