αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Όχι» από το ΚΑΣ για την επίδειξη μόδας του Οίκου Gucci στον Παρθενώνα

«Όχι» από το ΚΑΣ για την επίδειξη μόδας του Οίκου Gucci στον Παρθενώνα

«Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».

Με την παραπάνω αιτιολόγηση, τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα της εταιρείας Gucci για επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού Βράχου.

«Η Ακρόπολη και τα μνημεία της, είναι μοναδικά σύμβολα και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα της εκδήλωσης» αναφέρεται στην απόφαση, η οποία θα πάει προς υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου.

Στην συνεδρίαση του ΚΑΣ παρέστησαν και εκπρόσωποι της εταιρείας Gucci, οι οποίοι ανέπτυξαν επί μακρόν τα επιχειρήματά τους, όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής είχε δηλώσει: «Ο Παρθενώνας και η Ακρόπολη δεν χρειάζονται διαφήμιση. Δεν υπάρχει όφελος από μια τέτοια εκδήλωση. Το θέμα είναι να μην υποτιμηθεί το σύμβολο και να γίνει απλά ένα σκηνικό, γιατί το κεντρικό θέμα δεν θα είναι η Ακρόπολη αλλά η πασαρέλα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 7 =