αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν το Networking γίνεται απλά ένα skill, ξεκινά το πρόβλημα: Ένας CEO παραθέτει μια άποψη που πρέπει να ακούσεις

Όταν το Networking γίνεται απλά ένα skill, ξεκινά το πρόβλημα: Ένας CEO παραθέτει μια άποψη που πρέπει να ακούσεις

Η ερώτηση έπεσε στο γνωστό αμερικανικό site ανταλαγής απόψεων Quora: «Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια business σχέση;». Την απάντηση ανέλαβε να δώσει ο CEO της Morphic Therapeutic, Praveen Tipirneni. Και παρέθεσε το Νο1 λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στο networking.

«Η οικοδόμηση business σχέσεων δεν πρέπει να θεωρείται ως μια δεξιότητα που πρέπει να μάθετε και να αναπτύξετε κατά βούληση», τονίζει.

ΟΚ, μπορεί να υπάρχουν βιβλία ή άρθρα με σκοπό να σου διδάξουν το πως γίνεται το networking, αλλά μόλις όλο αυτό γίνει ένα skill, τότε δεν είναι πλέον μια ανθρώπινη σχέση. Είναι μια συναλλαγή. Όπως εξηγεί ο CEO, όταν θέλεις να συνδεθείς με έναν άνθρωπο, ο πρώτος στόχος σου θα πρέπει να είναι να αναπτύξεις μια ανθρώπινη σχέση μαζί του. Μια σχέση από την οποία θα είναι χαρούμενες και οι δύο πλευρές. Αν έχεις αυτό στο μυαλό σου, τότε δεν χρειάζεσαι κανέναν βιβλίο για να σου πει τι θα κάνεις.

«Θεωρώ ότι οι επιχειρηματικές σχέσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: friendships και partnerships», λέει ο ίδιος. Μπορεί να έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους, ωστόσο και οι δύο πρέπει να έχουν την ίδια βάση: Την δημιουργία μιας ανθρώπινης σχέσης. «Οι επιχειρηματικές σχέσεις αφορούν συναισθηματικές συνδέσεις, όχι δυνητικά οφέλη. Τόσο τα friendships όσο και τα partnerships απαιτούν μια συναισθηματική σύνδεση και εμπιστοσύνη, όπως όλες οι σχέσεις. Για να οικοδομήσουμε και να αναπτύξουμε αυτή την εμπιστοσύνη, πρέπει να ξοδέψουμε χρόνο με το άλλο άτομο, να το γνωρίζουμε και να βρούμε ένα κοινό έδαφος», τονίζει ο Praveen Tipirneni.

Και καταλήγει στην ουσία: «Το θέμα είναι να μην καλείτε τους ανθρώπους να τους συναντήσετε μόνο όταν χρειάζεστε κάτι. Να είστε ανοιχτοί σε μια επιχειρηματική φιλία που μπορεί να μην παράγει ποτέ “αποτελέσματα” για εσάς. Αυτό κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =