αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν ο Elon Musk αποκάλυπτε τα 4 μυστικά της επιτυχίας. To ένα πηγάζει από την Αρχαία Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο Elon Musk αποκάλυπτε τα 4 μυστικά της επιτυχίας. To ένα πηγάζει από την Αρχαία Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Tesla, SpaceX, SolarCity, Boring Company. Τέσσερις μεγάλες εταιρίες οι οποίες έχουν στο «τιμόνι» τους τον Elon Musk. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που καταφέρνει (σχεδόν) πάντα να πετυχαίνει τους στόχους του. Κάνοντας τολμηρές επιλογές και βαδίζοντας σε μονοπάτια που οι άλλοι δεν τολμούν να πάνε.

Το γνωστό κανάλι «School of self» στο YouTube, ανέβασε μια ενδιαφέρουσα ομιλία που έχει κάνει ο Musk στο παρελθόν. Σε αυτή, παραθέτει τα 4 μυστικά της επιτυχίας. Σύμφωνα με την δική του οπτική. Σίγουρα αξίζει να τα ακούσει κάποιος, και να… πράξει αναλόγως.

1#: Σκληρή δουλειά: Όταν ο Musk και ο αδερφός του ίδρυσαν την πρώτη τους επιχείρηση, με ένα PC, μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο, ξεκίνησαν να δουλεύουν… μανιωδώς. «Το site λειτουργούσε την ημέρα, και έγραφα κώδικα το βράδυ», θυμάται ο Elon Musk. Δούλευαν συνεχώς, κάθε ώρα που πέρναγε. Αν δουλεύεις τις διπλάσιες ώρες από κάποιον ανταγωνιστή σου, είναι πιθανό να φέρεις έχεις αποτελέσματα στον μισό χρόνο.

2# Η ομάδα: Όταν ξεκινάς μια επιχείρηση, πρέπει να φέρεις κοντά σου τους σωστούς ανθρώπους. Η επιτυχία μιας εταιρίας, εξαρτάται από το πόσο ταλαντούχοι και εργατικοί, είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτή.

3# Εστίαση: Όπως λέει ο Musk, πολλές εταιρίες ξοδεύουν χρήματα σε πράγματα που δεν χρειάζονται. «Στην Tesla, ποτέ δεν ρίξαμε χρήματα στη διαφήμιση. Επενδύουμε χρήματα στην Έρευνα και Ανάπτυξη, στην παραγωγή, στο σχεδιασμό», λέει ο ίδιος, πηγαίνωντας ένα βήμα παρακάτω. Πρέπει να εστιάσεις στο αν μπορείς να δημιουργήσεις ένα προιόν που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων, και θα δώσουν χρήματα για να το αγοράσουν.

4# Μην ακολουθείς απλά αυτό που κάνουν οι άλλοι: Όπως έχουμε αναλύσει σε παλαιότερο άρθρο, ο Elon Musk εφαρμόζει μια μέθοδο που ανακαλύφθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα. Και συγκεκριμένα από τον Αριστοτέλη. Η μέθοδος, με απλά λόγια, λέει το εξής: Ότι μαθαίνουμε περισσότερα δεδομένα για ένα πράγμα όταν κατανοήσουμε τις θεμελιώδεις αρχές για αυτό. ‘Η τις «πρώτες αρχές», όπως λένε κάποιοι. Πρέπει να εξετάζεις ένα ζήτημα ή μια ιδέα, στην «ρίζα» του. Και να χαράσσεις μια νέα διαδρομή. Όχι απλά να κάνεις ότι κάνουν οι άλλοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + twenty =