αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν ο 33χρονος Bill Gates περιέγραφε το πως είναι ο «τέλειος υποψήφιος» για να δουλέψει στην Microsoft

Όταν ο 33χρονος Bill Gates περιέγραφε το πως είναι ο «τέλειος υποψήφιος» για να δουλέψει στην Microsoft

Η ιστορία του Bill Gates είναι λίγο- πολύ γνωστή. Ξεκίνησε από το μηδέν, και «έχτισε» την Microsoft, σε μια εποχή μάλιστα που η έννοια του προσωπικού υπολογιστή είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ο Bill Gates ακολουθούσε πάντα τον δικό του δρόμο. Από τότε που ήταν νέος.

Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στο NBC, ο 33χρονος τότε Gates, είχε ρωτηθεί για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάποιος για να εργαστεί στην Microsoft. Ο νεαρός Gates έδωσε μια απρόσμενη απάντηση. Όπως έλεγε τότε, για να δουλέψεις στην Microsoft χρειζεται να έχεις δύο χαρακτηριστικά. Και αυτά δεν σχετίζονται με την ηλικία και την εμπειρία των υποψηφίων. Αυτά ήταν λιγότερο σημαντικά. Τα στοιχεία που έπαιζαν καθοριστικό ρόλο όμως σύμφωνα με το Mr Microsoft, ήταν να έχεις ενθουσιασμό για δουλειά και πίστη στο να κάνεις τον υπολογιστή πιο προσιτό για τον μέσο άνθρωπο.

«Λοιπόν, θα προσλαμβάνουμε ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας, εφόσον είναι σούπερ ορεξάτοι και θέλουν να κάνουν ευκολότερη τη χρήση προσωπικών υπολογιστών» είπε ο Bill Gates σε αυτή τη συνέντευξη.

Μάλιστα, η εταιρία προσανατολιζόταν στους νέους: « καταλήγουμε να προσλαμβάνουμε κυρίως ανθρώπους που μόλις έχουν βγει από το πανεπιστήμιο ή από κάποιο business school», σημείωνε ο Gates. Φυσικά, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα έπρεπε επίσης “να είναι έξυπνοι πριν έρθουν στην εταιρία”, αλλά η Microsoft ήθελε επίσης σπουδαίους αλλά ‘εύπλαστους’ υποψήφιους που θα μπορούσαν εύκολα να εκπαιδευτούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − thirteen =