αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν ο 28χρονος Bill Gates μίλαγε για το αν θα δούλευε για άλλον, την έξοδο από το πανεπιστήμιο και το burnout (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο 28χρονος Bill Gates μίλαγε για το αν θα δούλευε για άλλον, την έξοδο από το πανεπιστήμιο και το burnout (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη θυμήθηκε το CNBC. Στο παραπάνω απόσπασμα θα δεις το Bill Gates λίγο… διαφορετικό. Στα 28 του χρόνια. Η συνέντευξη έγινε το 1984 στο NBC. Μπορεί ο Bill Gates να μοιάζει διαφορετικός οπτικά, ωστόσο οι απόψεις του δείχνουν ίσως το γιατί έγινε αυτός που έγινε στην συνέχεια.

Ο νεαρός επιχειρηματίας λέει ότι ποτέ δεν δούλεψε για άλλο. Και αυτό που θα ήθελε είναι να έχει μια δική του εταιρία όπου μπορεί να εφαρμόσει εύκολα τις ιδέες του. Αν κρίνουμε από την μετέπειτα πορεία του, μάλλον το κατάφερε αυτό…

Ο ίδιος άφησε το πανεπιστήμιο το 1975 για να ξεκινήσει την Microsoft. Στην συνέντευξη τον βλέπουμε να σημειώνει ότι «τα πράγματα κινούνται πολύ γρήγορα» στο τεχνολογικό πεδίο, και ήταν απαραίτητο να αφήσει το πανεπιστήμιο για να είναι ο πρώτος που θα βγει εκεί έξω και να εφαρμόσει βασικές τεχνολογίες πάνω στα computers.

Λίγο αργότερα η δημοσιογράφος τον ρωτά αν είναι διάνοια, όπως λένε πολλοί άνθρωποι. «Δεν θα το έλεγα διάνοια», απαντά ο Gates. Εξηγώντας ότι αυτό που κάνει είναι να ηγείται μιας εταιρίας, και του αρέσει είναι να δουλεύει με άλλους ανθρώπους, και να μιλά για αυτά που κάνει η εταιρία.

«Θα φτάσεις στο burnout πριν τα 30;» ρωτά στο τέλος η δημοσιογράφος. Και η απάντηση του 28χρονου Gates έχει το ενδιαφέρον της…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − six =