αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν κοιτάει πάνω δεξιά, μάλλον σου λέει ψέματα: Πως να «διαβάσεις» το μυαλό κάποιου, παρατηρώντας το βλέμμα του

Όταν κοιτάει πάνω δεξιά, μάλλον σου λέει ψέματα: Πως να «διαβάσεις» το μυαλό κάποιου, παρατηρώντας το βλέμμα του

Το που στρέφει το βλέμμα του κάποιος ενώ σου μιλάει, μπορεί να σου πει περισσότερα από όσα ίσως νομίζεις.

Οταν το άτομο στρέφει το βλέμμα πάνω αριστερά, ανακαλεί στη μνήμη του εικόνες. Με άλλα λόγια, σχηματίζει μια νοερή εικόνα ενός αντικειμένου από μνήμης. Όταν όμως στρέφει το βλέμμα πάνω δεξιά, κατασκευάζει μια εικόνα που δεν έχει ξαναδεί ποτέ ή που δεν υπάρχει.

Όταν φέρνουμε στο νού μας ήχους, τα μάτια μας τείνουν να κοιτούν ευθεία. Όπως και με τις εικόνες, έτσι και με τους ήχους, όταν το άτομο στρέφει το βλέμμα ευθεία και αριστερά, προσπαθεί να θυμηθεί έναν ήχο που γνωρίζει ή έχει ξανακούσει. Όταν κοιτάει ευθεία και δεξιά, προσπαθεί να κατασκευάσει νοερά έναν ήχο που δεν έχει ξανακούσει.

‘Οταν ένα άτομο κοιτάει κάτω και δεξιά είναι πιθανό ότι έχει αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν αισθήσεις και συναισθήματα. Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει ότι όταν βιώνουμε έντονο συναίσθημα , τείνουμε να κοιτάμε προς τα κάτω, όπως για παράδειγμα όταν είμαστε λυπημένοι.

Τέλος, όταν ένα άτομο μιλάει στον εαυτό του, δηλαδή κάνει «εσωτερικό διάλογο» ή όταν επαναλαμβάνει λόγια από μέσα του, κοιτάει κάτω και αριστερά.

Εάν κάποιος είναι αριστερόχειρας, είναι πιθανό να ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα για τις κινήσεις των ματιών από αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, τα οποία περιγράφουν περισσότερο δεξιόχειρα άτομα.

Επίσης, σύμφωνα με το νευρογλωσσικό προγραμματισμό, ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικό τρόπο επεξεργασίας πληροφοριών, οπότε ίσως κάποιες από τις παραπάνω κινήσεις να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + twelve =