αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν κανείς δεν πιστεύει σε εσένα, κάνε αυτές τις 4 κινήσεις. Και θα φτάσεις στην επιτυχία

Όταν κανείς δεν πιστεύει σε εσένα, κάνε αυτές τις 4 κινήσεις. Και θα φτάσεις στην επιτυχία

Ωραία, βρήκες την «καταπληκτική ιδέα». Και είσαι έτοιμος να την κάνεις πραγματικότητα. Αλλά μόλις αρχίζεις να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τα σχέδια σου με άλλου ανθρώπους, έρχεται… η ανώμαλη προσγείωση: Διαπιστώνεις ότι (σχεδόν) κανείς δεν πιστεύει σε εσένα και σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Αυτή είναι μια κομβική φάση, αφού είναι εύκολο για έναν νέο (ή και λίγο μεγαλύτερο) άνθρωπο να αποδεχτεί τις απόψεις των άλλων, να πεισθεί ότι η ιδέα του «δεν θα δουλέψει» και να αφήσει τα όποια σχέδια στην άκρη.

Είναι αλήθεια ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με το It’s Possible. Όταν το site έβγαινε στον «αέρα» το 2016, ξεκινώντας από ένα δωμάτιο σπιτιού στην Καλλιθέα, λίγοι πίστευαν στην επιτυχία του.

Κάπου εδώ, προκύπτει ένα ερώτημα: Πως μπορείς να μείνεις ανεπηρέαστος και να συνεχίσεις την διαδρομή σου προς την επιτυχία όταν κανείς δεν πιστεύει σε εσένα; Ας δούμε 4 πρακτικές κινήσεις.

1# Φτιάξε το δικό σου σχέδιο. ΟΚ, οι άλλοι μπορεί να μην συμφωνούν με αυτό. Όμως εσύ πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο πλάνο στα χέρια σου, που να περιγράφει το πως θα φτάσεις στον στόχο σου. Έστω και με τον δικό σου τρόπο. Θα αποτελέσει τον «χάρτη» σου, για να μην χαθείς όταν οι «φωνές» θα προσπαθούν να σε αποπροσανατολίσουν.

2# Μοιράσου τα σχέδια σου με τους σωστούς ανθρώπους. Είναι κάτι που το έχω ακούσει και από αρκετούς coaches: Μερικές φορές, δεν έχει νόημα να μοιράζεσαι τα σχέδια και τις σκέψεις σου, με ανθρώπους που δεν μπορούν να τα καταλάβουν. Προσπάθησε να βρεις τα σωστά άτομα για να κάνεις τις συζητήσεις που θέλεις, να πάρεις την απαιτούμενη ώθηση και φυσικά να σου δώσουν χρήσιμο feedback.

3# Γιόρτασε τις μικρές νίκες. Ο δρόμος πιθανότατα δεν θα είναι εύκολος. Ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι. Είναι σημαντικό να γιορτάζεις τις μικρές νίκες που θα πετυχαίνεις κατά την διάρκεια της διαδρομής. Νομίζω είναι καλό να τις κοινοποιείς κιόλας. Έτσι σιγά- σιγά θα πιστέψουν και οι άλλοι σε εσένα. Ενώ την ίδια στιγμή θα αποτελέσεις και ένα θετικό παράδειγμα για ανθρώπους που σκέφτονται να βαδίσουν στον δικό σου δρόμο αλλά διστάζουν.

4# JUST DO IT. Θα ακούσεις πολλές γνώμες, κάποιοι θα σου πουν ότι θα αποτύχεις, ίσως θα αποκτήσεις και εσύ κάποιες αμφιβολίες. Αλλά κάπου εκεί πρέπει να πατήσεις το «μαγικό κουμπί» που λέει Just Do It. Απλά κάντο. Ξεκίνα την προσπάθεια σου. Και στο τέλος θα κάνεις ταμείο. Μπορεί να πετύχεις κάτι για το οποίο όλοι θα μιλούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + three =