αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌσο πιο λίγους φίλους έχεις… τόσο πιο έξυπνος είσαι, λέει η επιστήμη

Όσο πιο λίγους φίλους έχεις… τόσο πιο έξυπνος είσαι, λέει η επιστήμη

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Όπως λένε πολλοί business γκουρού: Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε περισσότερη παρέα.

Φαίνεται όμως ότι οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι, πάνε σε μια άλλη τακτική: Κάνουν… λιγότερους φίλους. Αυτό προκύπτει και από έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychology.

Οι επικεφαλής ερευνητές, Satoshi Kanazawa και Norman Li, εξελικτικοί ψυχολόγοι στην Αγγλία, διαπίστωσαν ότι ενώ η ευτυχία των περισσότερων ανθρώπων αυξήθηκε σε σχέση με μείωση της πληθυσμιακής πυκνότητας, οι άνθρωποι που είναι εξαιρετικά έξυπνοι είναι στην πραγματικότητα πιο ευτυχισμένοι όταν δεν κάνουν παρέα με φίλους.

«Τα περισσότερα έξυπνα άτομα αισθάνονται λιγότερη ικανοποίηση στη ζωή με την συχνότερη κοινωνικοποίηση με φίλους», λέει η έρευνα.

Σε ένα άρθρο στην Washington Post, η Carol Graham, μια ερευνήτρια του Ινστιτούτου Brookings που μελετάει τους αριθμούς της ευτυχίας, λέει: «Τα ευρήματα υποδηλώνουν (και δεν είναι έκπληξη) ότι εκείνοι με περισσότερη ευφυΐα και την ικανότητα να την χρησιμοποιούν, είναι λιγότερο πιθανό να ξοδεύουν χρόνο στην κοινωνικοποίηση και στις παρέες με φίλους επειδή είναι συγκεντρωμένοι σε κάποιο άλλο μακροχρόνιο σκοπό».

Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι συνήθως έχουν συναρπαστικές νέες θεωρίες που θέλουν να αποδείξουν, ή εφευρέσεις τις οποίες δουλεύουν και οι οποίες θα αλλάξουν τον κόσμο. Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι δεν θέλουν να σπαταλάνε τον χρόνο τους στην κοινωνικοποίηση. Θέλουν να κυνηγάνε τους στόχους τους. Θεωρούν ότι έχουν πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν από το να ακούνε τις κουβέντες των φίλων τους σχετικά με τις διακοπές τους σε κάποιο μέρος του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 5 =