αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌποιο κι αν είναι το project, ξεκίνα σήμερα

Όποιο κι αν είναι το project, ξεκίνα σήμερα

Καλές οι γνώσεις και η προετοιμασία. Αλλά αν θέλεις να φτάσεις στην επιτυχία, το Νο1 συστατικό είναι το εξής: Η δράση. Μόνο με την δράση θα καταφέρεις να φέρεις αποτελέσματα.

Όπως εξηγεί το αμερικανικό Success.com, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που περιμένουν… διαβεβαιώσεις, για να ξεκινήσουν κάτι. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τις «διαβεβαιώσεις»- όταν χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για τη δημιουργία δράσης. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν σε ένα σπουδαίο σχέδιο, το οποίο με την σειρά του θα σε οδηγήσει στις κατάλληλες κινήσεις.

Αλλά κάπου εκεί, υπάρχει μια λεπτή γραμμή. Αν περιμένεις συνεχώς τις «διαβεβαιώσεις» χωρίς όμως να δρας, τότε μπορείς να οδηγηθείς στο να «βαλτώσεις». Να μπεις σε μια κατάσταση εφησυχασμού. «Αφού δεν είναι τώρα η τέλεια στιγμή, δεν πρέπει να ξεκινήσω. Άστο για αργότερα». Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές δικαιολογίες που ακούμε, από ανθρώπους που έχουν στο μυαλό τους μια ιδέα, αλλά δεν την κάνουν ποτέ πράξη.

Να θυμάσαι το εξής: Για να κάνεις πρόοδο, πρέπει να ξεκινήσεις.

Το «κλειδί» είναι να κάνεις ένα βήμα σήμερα. Όποιο κι αν είναι το project, ξεκίνα σήμερα. Ξεκίνα να καθαρίζεις το συρτάρι του γραφείου σου σήμερα. Ξεκίνα να ορίζεις τον πρώτο στόχο σου σήμερα. Ξεκίνα να αποταμιεύσεις χρήματα σήμερα. Ακόμα κι αν δεν έχεις έμπνευση, ξεκίνα να διαβάσεις τα κατάλληλα βιβλία σήμερα. Και θα σε βοηθήσουν.

Άλλωστε, το «mode της αναβλητικότητας» το βλέπουμε σε πολλούς ανθρώπους και στην Ελλάδα. Αρκεί να πας σε ένα επιχειρηματικό event, να συζητήσεις με μερικούς νέους που σκέφτονται να ξεκινήσουν ένα δικό τους project ή να δεις τις συζητήσεις που γίνονται στα social media. Πολλοί έχουν καλές ιδέες, λίγοι τις κάνουν πράξη. Οι περισσότεροι το αφήνουν «για αργότερα».

Το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσεις. Όπου είσαι, με ό,τι εργαλεία έχεις. Α, και δεν υπάρχει η «τέλεια στιγμή». Η σωστή στιγμή είναι πάντα σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =