αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌλο και περισσότεροι ανοίγουν την δική τους επιχείρηση στην Αθήνα- Ποιο είδος είναι το πιο δημοφιλές

Όλο και περισσότεροι ανοίγουν την δική τους επιχείρηση στην Αθήνα- Ποιο είδος είναι το πιο δημοφιλές

Ο συνολικός ρυθμός δημιουργίας νέων επιχειρήσεων συνέχισε να επιταχύνεται το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ για τις εγγραφές και διαγραφές επιχειρήσεων στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με τις εγγραφές να είναι σχεδόν τετραπλάσιες σε σχέση με τις διαγραφές.

Ειδικότερα, οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων όλων των νομικών μορφών ανήλθαν σε 2.800, ενώ διαγράφηκαν 718 επιχειρήσεις. Το Α’ τρίμηνο του 2023 είχαν εγγραφεί, αντίστοιχα, 2.466 επιχειρήσεις, ενώ διαγράφηκαν 706.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, το θετικό ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών εμφανίζεται ενισχυμένο σε σύγκριση με το Α’ τρίμηνο 2023, φθάνοντας στο 2.082 από 1.760 αντίστοιχα.

Την ισχυρότερη αύξηση, της τάξης του 50% σε σύγκριση με το Α’ τρίμηνο του 2023, παρουσιάζει το ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών στην κατηγορία των Ατομικών Επιχειρήσεων, φθάνοντας στο 498 έναντι 256 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ ακολουθούν οι κατηγορίες των Ε.Ε. και Ο.Ε.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, δήλωσε σχετικά:

«Σε μια δύσκολη περίοδο διεθνώς, οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να ενισχύουν την ανθεκτικότητά τους και να υλοποιούν νέα σχέδια. Η τάση, που προκύπτει από τα στοιχεία του ΓΕΜΗ παραμένει θετική, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε. Σε μια περίοδο, στην οποία το μεγάλο στοίχημα είναι ο παραγωγικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας, ζητούμενο είναι η δημιουργία όχι μόνο περισσότερων, αλλά και ισχυρότερων και πιο δυναμικών επιχειρήσεων, με εξωστρεφή προσανατολισμό και διεθνή ανταγωνιστικότητα. Η προσπάθεια αυτή απαιτεί την αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων, την κινητοποίηση ποιοτικών επενδύσεων, τη στήριξη της καινοτόμου και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, καθώς και την προώθηση μεταρρυθμίσεων που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα τόσο της οικονομίας όσο και των επιχειρήσεων. Οι δυνατότητες υπάρχουν. Είναι ώρα να στοχεύσουμε ψηλότερα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =