αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌλο και περισσότεροι Έλληνες πωλητές στο eBay- Τι ετοιμάζει η πλατφόρμα

Όλο και περισσότεροι Έλληνες πωλητές στο eBay- Τι ετοιμάζει η πλατφόρμα

Νέες δράσεις και συνεργασίες για την ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στην ηλεκτρονική της πλατφόρμα σχεδιάζει η eBay, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, στρέφονται στο διαδίκτυο για να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους.

Η πανδημία του κορονοϊού μάλιστα ώθησε περισσότερους επαγγελματίες να δοκιμάσουν και αυτό το κανάλι πωλήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής του eBay για τις αναπτυσσόμενες αγορές, ο Ilya Kretov, τον Μάιο ο αριθμός των Ελλήνων πωλητών στην πλατφόρμα ξεπέρασε τους 12.000, καταγράφοντας αύξηση 25% σε σχέση με ένα μήνα πριν.

Υπολογίζεται ότι ελληνικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες πωλούν πάνω από 1 εκατ. τεμάχια σε ετήσια βάση από κατηγορίες προϊόντων όπως εξαρτήματα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων (από το 14% των πωλητών), παιχνίδια (9%), προϊόντα υγείας και ομορφιάς (9%), συλλεκτικά αντικείμενα (8%), ρούχα (7%)  κ.α.

Ο αριθμός των χωρών που φτάνουν προϊόντα από την Ελλάδα ξεπερνά τις 200, ενώ υπολογίζεται ότι μέσα σε ένα χρόνο ένας πωλητής θα πωλήσει σε 15 χώρες. Η μεγαλύτερη αγορά -στόχος είναι οι ΗΠΑ στις οποίες οδεύει το 34% των προϊόντων και ακολουθούν η Βρετανία (12%) και η Γερμανία (9%), ενώ αξιοσημείωτο είναι και το ποσοστό της Αυστραλίας (3%).

Όπως είπε ο κ. Kretov η Ελλάδα αποτελεί αγορά – προτεραιότητα για την eBay, καθώς παρά το μικρό μέγεθος της χώρας μας τα περιθώρια ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εξαγωγικού εμπορίου είναι μεγάλα.

Υπολογίζεται ότι μόλις το 2% των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων κάνει πωλήσεις στο εξωτερικό, ενώ σε αντίστοιχες αγορές τα ποσοστά είναι της τάξεως του 10% με 12%.

Ο γενικός διευθυντής του eBay για τις αναπτυσσόμενες αγορές εκτίμησε ότι το ενδιαφέρον των Ελλήνων αυξάνεται συνεχώς, ενώ την τάση ενισχύει και η δημιουργία ηλεκτρονικών marketplaces όπως αυτών του Public και του Skroutz.

Παράλληλα δημιουργείται και ένα υποστηρικτικό οικοσύστημα που βοηθά τις εμπορικές επιχειρήσεις να ενισχύσουν την παρουσία τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ενισχυθεί το πρόγραμμα συνεργασίας με τον οργανισμό Enterprise Greece για την στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της εξαγωγικής τους προτεραιότητας, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή 70 ελληνικών επιχειρήσεων και αναμένεται να επεκταθεί μέσα στο 2021.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =