αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌλο και μεγαλύτερη τάση γίνονται στην Ελλάδα τα «ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες»

Όλο και μεγαλύτερη τάση γίνονται στην Ελλάδα τα «ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες»

Μία τάση που υπάρχει στο εξωτερικό, γίνεται όλο και πιο έντονη στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα «ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες».

Ξενοδοχείο «Μόνο για ενήλικες» σημαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις ότι τα καταλύματα αυτής της κατηγορίας δεν επιτρέπουν παιδιά, με την ελάχιστη επιτρεπόμενη ηλικία να διαφέρει, αλλά συνήθως είναι είτε 16 είτε 18 ετών. Η λειτουργία των ξενοδοχείων αυτών επίσης ποικίλει καθώς, κάποια από αυτά είναι πιο «ζωντανά», ενώ άλλα είναι πιο ήρεμα, χαλαρωτικά και ρομαντικά.

Τα ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες  εμφανίστηκαν στην Ισπανία στα τέλη της περασμένης δεκαετίας. Σύμφωνα με διεθνή στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των κρατήσεων σε αυτόν τον τύπο καταλυμάτων έχει πολλαπλασιαστεί τρεις φορές τα τελευταία χρόνια, στοιχείο που δείχνει τη δυναμική τους.

Στην Ελλάδα τα ξενοδοχεία «adults only» αυξάνονται συνεχώς, ενώ παρατηρείται ότι αρκετές μονάδες που πραγματοποιούν ανακαινίσεις, καταργούν χώρους και υπηρεσίες που είχαν για παιδιά, προσαρμόζοντας τις υποδομές τους για να τις απολαμβάνουν πλέον ενήλικες.

Σε πολλές περιπτώσεις, μικρά ξενοδοχεία βρήκαν μια λύση σε αυτή τη λειτουργία, καθώς η όχληση από τα μικρά παιδιά, κυρίως στους περιορισμένους κοινόχρηστους χώρους, όπως πισίνες κλπ, ενοχλούσε κάποιους από τους πελάτες. Επιπλέον πολλά μικρά, ή μεσαία ξενοδοχεία, που δεν έχουν χώρους κατάλληλους για παιδιά, βρίσκουν μια διέξοδο σε αυτό τον τύπο της λειτουργίας.

Αντίστοιχα «adults only» projects βλέπουμε, για παράδειγμα, και στο πεδίο της κρουαζιέρας. Όπου τα πλοία ταξιδεύουν με επιβάτες μόνο ενήλικες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =