αρχικηΧωρίς κατηγορίαΌλοι… στο ποντάρισμα: Στο top 10 με τις μεγαλύτερες αγορές online τζόγου διεθνώς η Ελλάδα

Όλοι… στο ποντάρισμα: Στο top 10 με τις μεγαλύτερες αγορές online τζόγου διεθνώς η Ελλάδα

Σήμερα τα τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου έχουν μετατραπεί σε βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων σε ορισμένες χώρες με την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα με τις μεγαλύτερες αγορές διεθνώς σε όρους ακαθάριστων εσόδων (Gross Gaming Revenue, GGR). Σύμφωνα με δεδομένα από την H2 Gambling Capital, το 2021 τα ακαθάριστα έσοδα από τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια παγκοσμίως υπολογίζεται ότι ανήλθαν στα 102 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, στην κορυφή των μεγαλύτερων ρυθμισμένων αγορών βρέθηκε με διαφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θεωρείται μια ιδιαίτερα ώριμη αγορά στο θέμα του διαδικτυακού τζόγου. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι ΗΠΑ ενώ την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει η Αυστραλία. Η Ευρώπη κάνει αισθητή την παρουσία της καθώς στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ιταλία, στην πέμπτη θέση φιγουράρει η Γαλλία και στο νούμερο 6 κατατάχθηκε η Γερμανία.

Στη δέκατη θέση η Ελλάδα

Στην έβδομη θέση κατετάγη ο Καναδάς ενώ στο νούμερο 8 και 9 συναντάμε την Σουηδία και την Ισπανία αντίστοιχα. Την κορυφαία δεκάδα κλείνει η χώρα μας, η οποία έχει “αγκαλιάσει” τον διαδικτυακό τζόγο καθώς πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι καμία χώρα από την Ασία, την Λατινική Αμερική ή την Αφρική δε συγκαταλέγεται στις πρώτες δέκα θέσεις. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι αρκετά κράτη της Ασίας εμφανίζουν ισχυρότερες οικονομικές επιδόσεις και μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε σχέση με κάποια από τα επιλεγμένα ευρωπαϊκά κράτη που βρέθηκαν στη λίστα και ιδιαίτερα σε σχέση με την Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) πριν περίπου ένα μήνα, το GGR των παρόχων με μόνιμη άδεια για τη διεξαγωγή αθλητικού στοιχηματισμού και καζίνο μέσω διαδικτύου στη χώρα μας ανήλθαν στα 742,25 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας άνοδο 2,5% σε σχέση με το 2021 ενώ ευνοήθηκε ιδιαίτερα κατά το τελευταίο δίμηνο της περσινής χρονιάς όπου  διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, γεγονός που παραδοσιακά συμβάλλει στην αύξηση της παικτικής κίνησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =