αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌλοι… στο Ελληνικό: Στα 700 εκατ. ευρώ οι προπωλήσεις κατοικιών και οικοπέδων

Όλοι… στο Ελληνικό: Στα 700 εκατ. ευρώ οι προπωλήσεις κατοικιών και οικοπέδων

Σε 700 εκατ. ευρώ ανέρχονται ήδη οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας σε επενδυτική ημερίδα που οργάνωσε η Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Επισήμανε, δε, ότι οι ταμειακές ροές είναι θετικές πριν ακόμη αρχίσει το έργο και έκανε λόγο για ασύλληπτο επίπεδο προπωλήσεων για την τρέχουσα χρονική περίοδο του έργου.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου οι εκτιμώμενες προπωλήσεις και πωλήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθουν στα 1.2 δισ. ευρώ. Η έναρξη κατασκευής των έργων υποδομών, ανέφερε ο κ. Αθανασίου, ξεκινάει στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και της κατασκευής των κτιρίων στο δεύτερο εξάμηνο 2022.

Αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες και καταστηματάρχες για το VouliagmenisMall, ανέφερε ότι ανέρχεται σε 60% πριν ξεκινήσει ακόμη και η επίσημη παρουσίαση των σχεδίων. Όπως τόνισε ο κ.Αθανασίου, η Lamda συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου brain drain, καθώς το 25% τουλάχιστον προσλήψεων από το εξωτερικό είναι Έλληνες που θα γυρίσουν μόνιμα στην χώρα μας.

Επίσης είπε ότι υπολογίζεται να φτάσει και να ξεπεράσει το 25% η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025). Η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda Development το 2025 θα ανέλθει στα 3 δισ. ευρώ δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της εταιρείας σχεδόν θα τριπλασιαστεί κατά την πρώτη πενταετία, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δίνεται τεράστια σημασία στη διαφάνεια και ακεραιότητα στις προμήθειες, ενώ τόνισε ότι η κίνηση στα υπάρχοντα Εμπορικά κέντρα της Lamda Development (The Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos) επανέρχεται στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + nineteen =