αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌλοι… στην «φθηνή» κλίμακα: Εισφορές 210 ευρώ το μήνα αναμένεται να πληρώσει το 80% των αυτοαπασχολούμενων

Όλοι… στην «φθηνή» κλίμακα: Εισφορές 210 ευρώ το μήνα αναμένεται να πληρώσει το 80% των αυτοαπασχολούμενων

Στην πρώτη κατηγορία ασφαλιστικών εισφορών θα υπαχθούν 4 στους 5 μη μισθωτούς, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Υπουργείου Εργασίας.

Αυτό αποκαλύπτει η Μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, η οποία συνοδεύει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

‘Όπως αναφέρεται στην μελέτη αυτή “στις αναλογιστικές προβολές, με βάση στατιστικά της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θεωρήθηκε ότι περίπου το 80% των ασφαλισμένων αυτοαπασχολουμένων, ελεύθερων επαγγελματιών και ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ θα επιλέξει την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία εισφορών”.

Αυτό σημαίνει, σε ο,τι αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, ότι το 80% αυτών, αναμένεται να επιλέξει να καταβάλλει εισφορές ύψους 210 ευρώ/μήνα, καθώς είναι αυτό το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην πρώτη κατηγορία .

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται πως θα καταβάλλει 155 ευρώ/μήνα υπέρ της κύριας σύνταξης και 55 ευρώ/μήνα υπέρ της υγείας. Ωστόσο, σύμφωνα με το σύστημα το οποίο προβλέπει το ν/σ Βρούτση, ο κάθε αυτοαπασχολούμενους θα έχει συνολικά κλιμακούμενες επιλογές ασφαλιστικών κατηγοριών.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − seventeen =