αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌλοι… στα τυχερά παιχνίδια: 17,7 δισ. πόνταραν οι Έλληνες στο 8μηνο

Όλοι… στα τυχερά παιχνίδια: 17,7 δισ. πόνταραν οι Έλληνες στο 8μηνο

Με αμείωτο ρυθμό συνέχισαν οι Έλληνες να ποντάρουν στα τυχερά παιχνίδια στους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους με το online gaming να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε επίπεδο επιδόσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), το διάστημα Ιανουάριος-Αύγουστος του 2022, οι Έλληνες πόνταραν στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια 17,746 δισ. ευρώ έναντι 14,02 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καταγράφοντας αύξηση 27%.

Πρόκειται για ένα ιλιγγιώδες ποσό, ακόμη και αν λάβει κανείς υπόψη του ότι αφορά σε ανακυκλούμενα ποσά, δηλαδή κέρδη που επανεπενδύθηκαν από τους παίκτες.

Με διαφορά στην κορυφή οι διαδικτυακές

Τη μερίδα του λέοντος κατέλαβαν τα διαδικτυακά παιχνίδια, τα οποία όχι μόνο δεν έχασαν κάτι από τη δυναμική τους μετά την επιστροφή στην κανονικότητα και τη λειτουργία των καζίνο (επίγειο δίκτυο) χωρίς περιοριστικά μέτρα αλλά αντιθέτως παρέμειναν στις υψηλές πτήσεις.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών (Total Gaming Revenue, TGR) των online εταιρειών κατά την εξεταζόμενη περίοδο έφτασε μια ανάσα πριν τα 13 δισ. ευρώ, κλείνοντας στα 12,903 δισ. έναντι 11,424 δισ. και 7,187 δισ. στο πρώτο οκτάμηνο του 2021 και 2020 αντίστοιχα.

Η άνοδος είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή εάν τα έσοδα συγκριθούν με εκείνα του 2019 καθώς έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα 5,263 δισ. ευρώ στα 12,909 δισ. Τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού, οι παίκτες μεταφέρθηκαν αναγκαστικά στο διαδίκτυο και όπως φαίνεται από τους αριθμούς, η πλειονότητα παρέμεινε σε αυτό.

Σε ό,τι αφορά στα ακαθάριστα έσοδα (Gross Gaming Revenue, GGR) των διαδικτυακών εταιρειών, ανήλθαν στα 468,55 εκατ. ευρώ έναντι 499,929 εκατ. ευρώ και 332,797 εκατ. ευρώ τους πρώτους οκτώ μήνες του 2021 και 2020 αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι τα GGR προκύπτουν εάν από τα συνολικά έσοδα αφαιρεθούν τα κέρδη που επιστρέφονται στους νικητές και συνιστούν τον πιο αντιπροσωπευτικό δείκτη για το μέγεθος μιας αγοράς.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =