αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌλα όσα έγιναν στο Startup Weekend Kavala. Και η νικήτρια ομάδα απαντά σε 5 ερωτήσεις

Όλα όσα έγιναν στο Startup Weekend Kavala. Και η νικήτρια ομάδα απαντά σε 5 ερωτήσεις

Το Startup Weekend Kavala έφτασε στο τέλος του. Μοναδικό στο είδος του – το πρώτο που έγινε ποτέ στην περιφέρεια ΑΜΘ – πρόσφερε ένα συνονθύλευμα εμπειριών σε συμμετέχοντες, κριτές, μέντορες, εθελοντές καθώς και στα άτομα που αποτελούν την οργανωτική επιτροπή.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δώσουν σάρκα και οστά στις ιδέες τους μέσα σε 54 ώρες! Κάποιοι τα κατάφεραν λίγο καλύτερα από τους υπόλοιπους, όλοι όμως είναι νικητές.

Και αυτό γιατί ανακάλυψαν σε ποιο στάδιο βρίσκονται περίπου τα σχέδιά τους και πόσο δρόμο πρέπει ακόμα να διανύσουν προκειμένου να τα κάνουν πραγματικότητα

Οι συμβουλές των κριτών είναι πολύτιμο εφόδιο καθώς επέτρεψαν στις διαγωνιζόμενες ομάδες να κάνουν πολλές βελτιώσεις στα Business Plan τους.

Οι κριτές από την άλλη πλευρά διεύρυναν το αισθητήριο τους. Η τελική βράβευση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς όλοι οι διαγωνιζόμενοι είχαν εργασθεί με ιδιαίτερο πάθος και είχαν δημιουργήσει πρωτότυπα πράγματα.

Οι μέντορες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν πολλές διαφορετικές προσωπικότητες στον ίδιο χώρο. Κάτι τέτοιο αποτελεί πραγματική πρόκληση γιατί πρέπει να παρέχει κανείς ξεχωριστές συμβουλές ανάλογα με την περίπτωση του καθενός.

Επίσης οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την διεξαγωγή του event και να καλλιεργήσουν κάποιες από τις δεξιότητές τους. Μερικές από αυτές είναι η συνεργασία, η συνέπεια και η ανάληψη πρωτοβουλιών

Τέλος η Οργανωτική Ομάδα του Startup Weekend Kavala πραγματοποίησε αυτή την προσπάθεια εθελοντικά και χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία! Τα soft skills και η επίλυση προβλημάτων είναι μερικές από τις δεξιότητες που απέκτησαν τα μέλη της.

Ο στόχος του Startup Weekend Kavala είναι να δημιουργήσει μία κοινότητα μεταξύ όλων αυτών των ανθρώπων με κύριο θέμα της την επιχειρηματικότητα Και αυτό έχει επιτευχθεί στον μέγιστο βαθμό. Ο κάθε ένας έχει φύγει από την Καβάλα με ένα ανανεωμένο δίκτυο γνωριμιών και με νέες ικανότητες στο ενεργητικό του.

Τέλος πρέπει να κάνουμε ξεχωριστή αναφορά στη νικητήρια ομάδα!

Οι παρακάτω ερωτήσεις έχουν απαντηθεί αυτοπροσώπως από τους νικητές:

Ποια είναι η ομάδα σας;

Η ομάδα μας είναι η AidPlex και απαρτίζεται από τον Χαράλαμπο Γερεμτζέ και το Δημήτριο Μουστάκα, φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Με κεκτημένη ταχύτητα από το Startup Weekend Kavala ήδη έχουμε ξεκινήσει να οραματιζόμαστε την επόμενη μέρα της AidPlex. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της έρευνας του προϊόντος και εξετάζουμε τους τρόπους προώθησης καθώς και τις προοπτικές χρηματοδότησης της εταιρίας.

Ποιες δυσκολίες συναντήσατε όταν κληθήκατε να κάνετε την ιδέα σας πράξη;

Οι δυσκολίες προς το παρόν δεν ήταν πολλές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η σχολή μας καθώς και η προσωπική μας ενασχόληση με διάφορους τομείς της τεχνολογίας, μας έδωσε πολύτιμα εφόδια για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.

Ποιοι είναι οι κυριότεροι φόβοι σας για το μέλλον;

Ως φοιτητές δεν γνωρίζουμε ακόμα όλες τις πτυχές της αγοράς, γεγονός που μας κάνει να είμαστε επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι για το μέλλον. Το κλίμα στην ομάδα μας είναι άριστο και αυτό μας δίνει αισιοδοξία για ότι και αν ακολουθήσει.

Πιστεύετε ότι το εγχείρημά σας θα πετύχει; Γιατί;

Πιστεύουμε πως η AidPlex θα πετύχει το όραμα της. Σταδιακά θα αντικατασταθεί ο ξεπερασμένος και με πολλά μειονεκτήματα γύψος με το δικό μας καινοτόμο προϊόν, βελτιώνοντας σημαντικά με αυτό τον τρόπο την καθημερινότητα του ασθενή. Αυτό το βασίζουμε τόσο στην καινοτομία του προϊόντος, όσο και στις δυνατότητες της ομάδας μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + twenty =