αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌλα όσα έγιναν στον πρώτο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας Upstart48 (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα όσα έγιναν στον πρώτο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας Upstart48 (ΒΙΝΤΕΟ)

Με πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία του Mediterranean College, διοργανώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας UpStart48, στις 21-23 Απριλίου στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης,  Βαλαωρίτου 9. Η πρωτοφανής αυτή δράση, είχε σκοπό όχι μόνο να εμπνεύσει και να ενημερώσει τους νέους της Βόρειας Ελλάδας για τις νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, αλλά και να θέσει γερά θεμέλια ώστε οι σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων να λαμβάνουν την απαραίτητη ώθηση και τα εφόδια για την έναρξη της δικής τους επιχείρησης, με την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αναλυτικότερα, σε 48 ώρες οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δημιουργήσουν ομάδες και να σχεδιάσουν πρωτότυπα επιχειρηματικά concepts, τα οποία και παρουσίασαν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες και σε μια κριτική επιτροπή με μέλη καταξιωμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. Η ομάδα των μεντόρων και των κριτών απαρτιζόταν από τους: Αργυρώ Μπαράτα (Feast Greece), Αλέξανδρο Θεοφανίδη (AppointMe), Δημήτρη Ντέμπο (OK!Thess), Κώστα Τραμαντζά (OK!Thess), Αργύρη Σπυρίδη (Innovation Farm), Πάνο Καλατζαντωνάκη (Software & Web Developer), Σπύρο Πάνο (Ακαδημαϊκός Υπεύθ. Σχολής Business Mediterranean College), Νικόλαο Μισιρλή (Ακαδημαϊκός Υπεύθ. Σχολής Computing Mediterranean College). Μετά από μια εντατική αλλά συνάμα δημιουργική διαδικασία, η διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού σε έρευνα που διεξήχθη μεταξύ των συμμετεχόντων, πάνω από το 85% δήλωσαν ότι έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από τη διαδικασία του διαγωνισμού, ενώ το 80% ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό να προτείνουν το Upstart48 σε κάποιο φίλο ή φίλη τους.

Startuppers, κριτές και μέντορες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Upstart48, ενώ βραβεύτηκαν οι εξής ομάδες:

  • Την 1η θέση κατέλαβε η ομάδα της LETSEAT, μια mobile εφαρμογή η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να εντοπίζουν και να πραγματοποιούν κρατήσεις σε κοντινά Café-Bar με κριτήριο την ποιότητα.
  • Τη 2η θέση κατέλαβε η PEATO, μια έξυπνη ζυγαριά η οποία συνδέεται ασύρματα με μια mobile εφαρμογή, με στόχο την εξοικονόμηση χρόνου για τα άτομα που ενδιαφέρονται για τη συστηματική παρακολούθηση των ημερήσιων θερμίδων που καταναλώνουν, καθώς και των διατροφικών συνηθειών τους.
  • Την 3η θέση κατέλαβε η CARBID, μια mobile εφαρμογή η οποία έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση των τουριστών στις μεταφορές τους. Στόχος της εφαρμογής αυτής, είναι να φέρει σε επαφή ντόπιους ιδιοκτήτες Ι.Χ. με τουρίστες που ενδιαφέρονται να νοικιάσουν το αυτοκίνητό τους.

Πέρα από τα βραβεία των τριών πρώτων θέσεων υπήρξαν και επιπλέον βραβεύσεις ομάδων σε ειδικές κατηγορίες:

  • Το «Βραβείο της Innovation Farm» απέσπασε η ομάδα SIGN MY VOICE, η οποία είναι μια προσπάθεια για τη δημιουργία μιας mobile εφαρμογής η οποία έχει ως σκοπό τη βοήθεια ατόμων με ακουστικά προβλήματα. Στόχος αυτής της εφαρμογής είναι να βοηθήσει τα άτομα αυτά στην καθημερινότητά τους, για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών και συναλλαγών τους.
  • Το «Βραβείο Social Good by Mediterranean College» κέρδισε η mobile εφαρμογή THESS PODILATADA, η οποία απευθύνεται στο ευρύ ποδηλατικό κοινό. Στόχος της εφαρμογής είναι η προβολή όλων των ποδηλατοδρόμων της πόλης, αλλά και οι προτάσεις για τη χαρτογράφηση νέων ποδηλατοδρόμων. Με αυτήν την εφαρμογή, ο χρήστης κερδίζει εδικές εκπτώσεις από τα συνεργαζόμενα καταστήματα για την αγορά ποδηλατικών αξεσουάρ και προϊόντων.
  • Το «Βραβείο Επισιτισμού ΙΕΚ ΑΛΦΑ» κέρδισε η ομάδα ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ, μια προσπάθεια για τη δημιουργία υπηρεσίας κουζίνας και delivery εβδομαδιαίων γευμάτων στο σπίτι, ή το γραφείο του πελάτη, σε συνεργασία με δίκτυο διατροφολόγων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =