αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΌλα έτοιμα για την κατάργηση των τελών περιαγωγής στα κινητά εντός της Ε.Ε.

Όλα έτοιμα για την κατάργηση των τελών περιαγωγής στα κινητά εντός της Ε.Ε.

Εκπληρώθηκε και η τελευταία προϋπόθεση για την κατάργηση των τελών περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας με την έγκριση από το Συμβούλιο της ΕΕ της νομικής πράξης που θέτει το ανώτατο όριο που μπορούν να χρεώνουν μεταξύ τους οι πάροχοι ώστε να είναι δυνατή η περιαγωγή σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ετσι, από τις 15 Ιουνίου οι χρήστες κινητών τηλεφώνων που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ θα είναι σε θέση να τηλεφωνούν, να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα ή να σερφάρουν στο Διαδίκτυο χωρίς επιπλέον χρέωση.

Όπως διαβάζουμε στο infocom.gr, η περιαγωγή χωρίς την καταβολή πρόσθετων τελών ή περιαγωγή με χρέωση εσωτερικού («roam like at home») αφορά όσους ζουν στην Ευρώπη και ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ για λόγους εργασίας ή ψυχαγωγίας. Θα εφαρμοσθεί επίσης στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία λίγο μετά τις 15 Ιουνίου.

Δεν υπάρχει πρόθεση να επιτραπεί η μόνιμη περιαγωγή στην περίπτωση που ένας πελάτης θα γινόταν συνδρομητής στη χώρα με τις φθηνότερες τιμές και θα χρησιμοποιούσε τη συνδρομή για περιαγωγή στην πατρίδα του.

Καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ήδη τον κανονισμό για τις αγορές περιαγωγής χονδρικής στις 6 Απριλίου, η έγκριση από το Συμβούλιο αποτελεί την τελευταία νομική ενέργεια πριν από την υπογραφή του κειμένου από τα δύο θεσμικά όργανα στα μέσα Μαΐου και τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ έως το τέλος Μαΐου. Ο κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ 20 ημέρες μετά τη δημοσίευσή του. Αυτό σημαίνει ότι θα τηρηθεί η προθεσμία της 15ης Ιουνίου 2017 και θα μπορέσει να αρχίσει η περιαγωγή με χρέωση εσωτερικού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 6 =