αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΩς 18.800 ευρώ κοστίζει η ημερήσια διαμονή στον νέο Αστέρα Βουλιαγμένης

Ως 18.800 ευρώ κοστίζει η ημερήσια διαμονή στον νέο Αστέρα Βουλιαγμένης

Σχεδόν 100% πληρότητα εμφανίζουν τα δύο ανακαινισμένα ξενοδοχεία Αρίων και Ναυσικά που λειτουργούν από την Παρασκευή 29 Μαρτίου υπό τη διαχείριση του καναδικού ομίλου Four Seasons Astir Palace.

Χθες, σε δημοσιογραφική ξενάγηση, ο διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε Στέλιος Κουτσιβίτης και ο Γενικός Διευθυντής της Four Seasons Σαμ Ιωαννίδης παρουσίασαν το όραμά τους για το ιστορικό θέρετρο της Βουλιαγμένης. “Όραμά μας είναι ο Αστέρας να αποτελέσει διεθνή προορισμό στο χώρο του πολυτελούς τουρισμού, καθιερώνοντας την Αττική Ριβιέρα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη” τόνισε ο κ. Κουτσιβίτης.

Οι τιμές

Οι δύο ξενοδοχειακές μονάδες της Four Seasons Astir Palace διαθέτουν 303 δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόους, 2 υπαίθριες και μία εσωτερική πισίνα, οκτώ μπαρ και εστιατόρια, εγκαταστάσεις σπα, γήπεδο τένις, ελικοδρόμιο και εμπορικά καταστήματα.

Το κοινό στο οποίο απευθύνονται είναι οι ανώτερες και ανώτατες εισοδηματικές κατηγορίες, που ανήκουν είτε στις παρυφές είτε στην κατηγορία των ατόμων υψηλότατης καθαρής θέσης (Ultra high-net-worth individuals-UHNWI), δηλαδή με αξία περιουσίας τουλάχιστον 30 εκατ. δολαρίων.

Ως εκ τούτου, οι υψηλές τιμές ανά διανυκτέρευση δεν προκαλούν έκπληξη. Για παράδειγμα, κατά τη χαμηλή σεζόν, στη riviera suite του ξενοδοχείο Αρίων με επιφάνεια 450 τ.μ. η διαμονή για ένα βράδυ κοστίζει περίπου 18.800 ευρώ. Στο Ναυσικά, η διανυκτέρευση στην ambassador suite των 220 τ.μ. κοστίζει 10.785 ευρώ.

Ωστόσο, πάντα κατά τη χαμηλή τουριστική περίοδο, η διανυκτέρευση σε δωμάτιο 44 τ.μ. του Ναυσικά δεν ξεπερνάει τα 500 ευρώ. Στο ξενοδοχείο Αρίων η τιμή ανά διανυκτέρευση για ένα δωμάτιο 40 τ.μ. με θέα πράσινο ξεκινάει από 365 ευρώ.

Με προσανατολισμό στο κοινό των UHNWI, οι νέοι ιδιοκτήτες του Αστέρα Βουλιαγμένης η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, με μετόχους δύο κρατικά κεφάλαια του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ και την τουρκική Dogus, έχουν ρίξει στην αγορά 13 υπερπολυτελείς κατοικίες που θα αναπτυχθούν στο οικόπεδο όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο Αφροδίτη. Χαμηλός μονοψήφιος αριθμός αυτών φέρεται ότι έχει αγοραστεί από εφοπλιστές.

Οι συγκεκριμένες κατοικίες, πωλούνται από τα σχέδια, ενώ η ανάπτυξή τους πραγματοποιείται με δαπάνες του αγοραστή, βάσει των προδιαγραφών που θέτει η AGC Equity Partners, η οποία αναλαμβάνει να εξασφαλίσει και τις απαιτούμενες εγκρίσεις δόμησης.

Η τοποθεσία τους, στη θέση του ξενοδοχείου Αφροδίτη, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται αμέσως σχεδόν μετά τη μεταπολίτευση, είναι κομβικής σημασίας, καθώς αυτές θα βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της χερσονήσου, αποκομμένες από τα υπόλοιπα δύο ξενοδοχεία.

Άνω των 650 εκατ. ευρώ η επένδυση

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αναβάθμισης του Αστέρα Βουλιαγμένης υπολογίζεται ότι είναι ύψους άνω των 650 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος κτήσης), αποτελώντας το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που υλοποιείται στη χώρα.

Την ανακατασκευή των ξενοδοχείων Αρίων και Ναυσικά, θα διαδεχτεί η δεύτερη φάση του έργου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, δηλαδή η αναβάθμιση της μαρίνας και της παραλίας, που καταλαμβάνουν τμήμα της έκτασης 300.000 τ.μ.

Υπολογίζεται ότι η ανακαίνιση της παραλίας θα ολοκληρωθεί, έως το καλοκαίρι του 2020, ενώ οι αλλαγές που θα γίνουν εμφανείς από το φετινό καλοκαίρι είναι το νέο design εμπνευσμένο από τα 60’s και το νέο beach bar.

Η μαρίνα θα διαθέτει έως 103 θέσεις ελλιμενισμού. Για την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής της απαιτείται η ολοκλήρωση της κατάρτισης του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (που θα περιλαμβάνει τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), το οποίο θα πρέπει να συνυπογραφεί από τα αρμόδια υπουργεία και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσει η σύνταξη του master plan και της εξειδικευμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την οποία θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Το τελικό βήμα για την έναρξη υλοποίησης των κατασκευαστικών εργασιών αφορά την προκήρυξη του διαγωνισμού που αναμένεται να προσελκύσει ισχυρό ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων ομίλων.

Στόχος είναι, με ορίζοντα το 2022, η αναβάθμιση της μαρίνας να έχει ολοκληρωθεί, με τους επικεφαλής του Αστέρα να σχεδιάζουν την μετατροπή της ανάπτυξης σε πόλο αναψυχής και ψυχαγωγίας κορυφαίου επιπέδου και παγκόσμιας εμβέλειας. Συνολικά η δόμηση στη χερσαία έκταση της μαρίνας θα ανέλθει στα 4.800 τ.μ., ενώ η αναβαθμισμένη μαρίνα θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί μεγαλύτερου μεγέθους σκάφη.

Εκτός από τα έργα που αφορούν τον πυρήνα της ανάπτυξης, η εταιρεία θα υλοποιήσει για λογαριασμό του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έργα υποδομής αξίας 650 χιλ. ευρώ.

Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα απασχολούνται περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =