αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΨηφιακό πορτοφόλι από το Facebook για απευθείας πληρωμές. Με το όνομα Novi

Ψηφιακό πορτοφόλι από το Facebook για απευθείας πληρωμές. Με το όνομα Novi

Στη μετονομασία του ψηφιακού του πορτοφολιού, από Calibra σε Novi, προχώρησε το Facebook, ένα σχεδόν χρόνο μετά την πρώτη παρουσίασή του.

Στον πυρήνα της υπηρεσίας, όπως σημειώνει το Facebook, δεν αλλάζει κάτι, με το νέο όνομα να προέρχεται από τη λατινική γλώσσα και να συμβολίζει ένα νέο τρόπο αποστολής χρημάτων και την οπτική ταυτότητα να υποδεικνύει τη ρευστή κίνηση των ψηφιακών νομισμάτων, ένα πεδίο που θέλει να μπει το Facebook με το δικό του προϊόν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με το Novi η αποστολή χρημάτων θα γίνεται με πολύ εύκολο τρόπο χρησιμοποιώντας είτε την αυτόνομη ομώνυμη εφαρμογή είτε το Messenger και το WhatsApp. Το Facebook δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρχουν κρυφές χρεώσεις για την αποστολή χρημάτων, η μεταφορά των οποίων από λογαριασμό σε λογαριασμό θα είναι άμεση. Όλοι οι πελάτες του Novi θα επαληθεύονται με επίσημα αναγνωρισμένα πιστοποιητικά από τις κατά τόπους κυβερνήσεις και η υπηρεσία υποστήριξης πελατών θα λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Στόχος του Facebook είναι να λανσάρει το Novi όσο το δυνατό συντομότερα, κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης Libra, που έχει συσταθεί από πέρυσι το καλοκαίρι. Από τότε μέχρι σήμερα βέβαια πολλά μεγάλα ονόματα που ήταν αρχικά μέλη της Ένωσης, όπως η Vodafone, η Visa ή η PayPaly έχουν αποχωρήσει, με τους εκπροσώπους του Facebook να δηλώνουν κατά καιρούς ότι είναι τέτοια η φύση του project που το σχήμα θα αλλάζει συνεχώς σύνθεση, με μέλη να αποχωρούν ή να προστίθενται. Το αρχικό λανσάρισμα του Novi αναμένεται να γίνει σε συγκεκριμένο αριθμό χωρών, διευκολύνοντας, όπως το ίδιο το Facebook αναφέρει, τις διασυνοριακές μεταφορές χρημάτων, υπηρεσίες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς προς κατοίκους του αναπτυσσόμενου κόσμου. Άλλωστε, ο ίδιος ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θέλοντας να γνωρίσει από κοντά τα οφέλη που έχουν τέτοιες υπηρεσίες για αγορές, όπως η Υποσαχάρια Αφρική ή η Λατινική Αμερική είχε ταξιδέψει το 2016 στην Κένυα, μία χώρα η οποία θεωρείται πρωτοπόρος στη χρήση υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων μέσω κινητών τηλεφώνων.

Πηγή: Deasy.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − eight =