αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΨηφιακό δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα από αύριο- Που μπορείς να το κατεβάσεις

Ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα από αύριο- Που μπορείς να το κατεβάσεις

Από αύριο 27 Ιουλίου η εφαρμογή για την έκδοση της ψηφιακής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης θα είναι διαθέσιμη για να την «κατεβάσεις» από το Google Play Store και το App Store.

Έτσι, θα μπορούμε να αφήνουμε στο σπίτι την ταυτότητα και το δίπλωμα, και πλέον να κυκλοφορούμε με τις ψηφιακές μορφές αποθηκεύοντας τα εύκολα και γρήγορα στο κινητό μέσα από τη νέα εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη και επίσημα από αύριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, ο στόχος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε οι ταυτότητες των πολιτών και τα διπλώματα οδήγησης να είναι μέσα σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι φαίνεται ότι επιτεύχθηκε.

Με βάση την τροπολογία, τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται στην εν λόγω εφαρμογή θα μπορεί ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου «να τα επιδεικνύει, για σκοπό ταυτοποίησής του, σε φορείς του δημόσιου τομέα κατά έννοια περ. α’ παρ. του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’143), δικαστικές αρχές και φυσικά και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, που νομιμοποιούνται για έλεγχο ταυτότητας ταυτοποίηση, στο πλαίσιο άσκησης των κατά αρμοδιοτήτων τους εκπλήρωσης των κατά υποχρεώσεών τους».

Μετά την ταυτότητα και το δίπλωμα τα υπόλοιπα

Ο υφυπουργός  Μεταφορών έχει δηλώσει ότι ο στόχος, μετά το δίπλωμα και την ταυτότητα, είναι να «μπει» στα κινητά μας τηλέφωνα το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια, χωρίς ωστόσο να καταργείται η διαδικασία για να χρησιμοποιούνται και τα έντυπα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + four =