αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ψήνεται» μεγάλο deal ανάμεσα σε Interamerican και Prime Insurance

«Ψήνεται» μεγάλο deal ανάμεσα σε Interamerican και Prime Insurance

Κοντά σε μια σημαντική επιχειρηματική συμφωνία φαίνεται πως είναι οι ασφαλιστικές εταιρίες Interamerican και Prime Insurance (έδρα την Κύπρο, αλλά δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα).

Όπως αναφέρει το Euro2day.gr, η Έφορος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου είχε ζητήσει στις αρχές του 2019 από την Prime την ανάληψη δράσεων προκειμένου να ενισχυθούν δραστικά οι εποπτικοί της δείκτες, κατεύθυνση προς την οποία φαίνεται να κινήθηκε η εταιρεία μέσα στην προηγούμενη χρονιά. Η όλη δημοσιότητα και η αλλαγή ηγεσίας στην Prime είχαν ως παρενέργεια ορισμένες αποχωρήσεις συνεργατών της προς άλλες κυπριακές εταιρείες και ιδιαίτερα προς την CNP.

Το συγκεκριμένο deal -εφ’ όσον τελικά ολοκληρωθεί- αφ’ ενός ελπίζεται ότι θα αντιμετωπίσει μια υπάρχουσα αβεβαιότητα για την κυπριακή και την ελληνική ασφαλιστική αγορά, αφ’ ετέρου θα αποφέρει αξιοσημείωτο μερίδιο της κυπριακής παραγωγής στην Interamerican, η οποία μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στο Νησί της Αφροδίτης μόνο μέσω της Anytime (κλάδος αυτοκινήτου).

Οι σχέσεις της Interamerican με την Κύπρο είχαν ξεκινήσει δεκαετίες πριν, αλλά διακόπηκαν όταν το 1998 πουλήθηκαν οι τοπικές θυγατρικές στον όμιλο της Λαϊκής Τράπεζας. Μετά την πάροδο πολλών ετών, ο κ. Κοντομηνάς επανήλθε αυτόνομα πλέον στην κυπριακή αγορά, αγοράζοντας την τοπική Interlife, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Prime.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − six =