αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΨάχνουν φοροφυγάδες ιδιοκτήτες ακινήτων… στα social media

Ψάχνουν φοροφυγάδες ιδιοκτήτες ακινήτων… στα social media

Σφίγγει ο κλοιός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που αποφεύγουν να δηλώσουν εισοδήματα από βραχυχρόνια μίσθωση στην εφορία αλλά και για τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ λαμβάνοντας και τον αριθμό μητρώου. Ο ελεγκτικός μηχανισμός ξεκινάει ηλεκτρονικούς ελέγχους και διασταυρώσεις στις φορολογικές δηλώσεις των ιδιοκτητών, με τα στοιχεία που έχουν ληφθεί από τις πλατφόρμες Airbnb και Booking.com αλλά και από τις τράπεζες (πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς) προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει δηλωθεί το σύνολο των εισοδημάτων που εισέπραξαν το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, με ειδικούς αλγορίθμους οι ελεγκτές ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως το Facebook και το Instagram, καθώς και στο παρελθόν έχουν διαπιστώσει πολλές κρατήσεις να έχουν γίνει χωρίς να έχουν δηλωθεί τα εισοδήματα στη φορολογική δήλωση αλλά ούτε στην τράπεζα. Ουσιαστικά, αυτό που αναζητούν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ είναι τους ιδιοκτήτες που έχουν ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ακίνητο που διαθέτουν για βραχυχρόνια μίσθωση. Θα ελέγξουν εάν έχουν γίνει κρατήσεις και φυσικά εάν το καταβληθέν τίμημα έχει δηλωθεί στην εφορία. Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν τηρούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, θα καταβληθούν τόσο οι φόροι που αναλογούν όσο και τα σχετικά πρόστιμα.

Οπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, θα ελεγχθούν και οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb που δεν έχουν δηλώσει τον αριθμό μητρώου ακινήτου (ΑΜΑ) στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων όπου πραγματοποιούνται οι κρατήσεις των ακινήτων ή έχουν δηλώσει λανθασμένα στοιχεία για τα ακίνητά τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + two =