αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΨάχνεις για νέα δουλειά και δεν θέλεις να το καταλάβει το αφεντικό σου; Τότε σου έχουμε 4 tips

Ψάχνεις για νέα δουλειά και δεν θέλεις να το καταλάβει το αφεντικό σου; Τότε σου έχουμε 4 tips

Όταν ψάχνεις για μια θέση εργασίας, συνήθως είναι μια κουραστική περίοδος. Με αρκετές απορρίψεις ή αναμονή που μοιάζει… ατελείωτη. Σκέψου τώρα, να κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία, ενώ ήδη δουλεύεις κάπου αλλού. Και πρέπει να έχεις καθημερινή παρουσία στο γραφείο. Πρέπει να τα προλάβεις όλα. Και το κυριότερο: Να μην καταλάβει το αφεντικό σου, ότι ψάχνεις για μια νέα δουλειά.

Άλλωστε, είναι λίγοι οι εργοδότες που θα τους πεις ότι θα φύγεις από την επιχείρηση για να πας αλλού, και θα το δουν με καλό μάτι. Το ερώτημα εδώ, είναι το πως θα κρύψεις από τον εργοδότη σου το ότι αναζητάς άλλη επαγγελματική στέγη. Μπορείς να το καταφέρεις, αρκεί να ακολουθήσεις τα 4 tips, τα οποία διαβάσαμε στο αμερικανικό TheLadders.com.

1# Μην λείπεις πολύ από το γραφείο: Συνήθως οι εργαζόμενοι που ψάχνουν για νέα δουλειά, αρχίζουν να έχουν… πολλά ραντεβού με τον γιατρό τους ή οικογενειακές υποχρεώσεις. Φυσικά, όλα αυτά είναι απλές δικαιολογίες για να λείψουν από το γραφείο. Μην το κάνεις. Θα γίνεις σύντομα αντιληπτός. Κάνε συνεντεύξεις σε ώρες που έτσι κι αλλιώς δεν εργάζεσαι. Αν πρέπει οπωσδήποτε να πας σε πολλές συνεντεύξεις μαζεμένες, είναι καλύτερο να πάρεις μερικές ημέρες άδειας.

2# Μην ψάχνεις από το εταιρικό PC: Το ότι είσαι αρκετές ώρες στο γραφείο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ψάχνεις από το PC που έχεις εκεί, για νέα δουλειά. Καταρχήν, αρκετές εταιρίες δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιείς τους υπολογιστές που έχουν, για προσωπικούς λόγους. Ο δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος για να μην το κάνεις, είναι ότι έτσι μπορείς πολύ εύκολα να αποκαλυφθείς. Και ίσως να έρθει μια απόλυση εκεί που δεν το περιμένεις.

3# Μην το φωνάζεις στα social media: Αν ανακοινώσεις στο Twitter, στο blog σου, στο Facebook ή στο LinkedIn ότι αναζητείς εργασία, μάλλον είναι θέμα χρόνου τα νέα να φτάσουν και στα αυτιά του αφεντικού σου. Κινήσου πιο διακριτικά. Πρόσεχε επίσης σε ποιους στέλνεις emails με το βιογραφικό σου.

4# Γράψε για την εχεμύθεια, στο cover letter: Στις εταιρίες που θα στείλεις το βιογραφικό σου, θα φαίνεται ότι εργάζεσαι κάπου αλλού. Συνήθως, υπάρχει μια εχεμύθεια κατά τις διαδικασίες πρόσληψης. Αλλά δεν τηρείται πάντα. Για αυτό τον λόγο, είναι καλό να εξηγήσεις στο cover letter σου ότι δεν επιθυμείς να διαρρεύσει το οποιοδήποτε στοιχείο προς τα έξω, ούτε φυσικά το ότι ψάχνεις νέα δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 6 =