αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧύμα… παντού: Το Facebook πιθανότατα έχει χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες σου στο Instagram χωρίς να σε ρωτήσει

Χύμα… παντού: Το Facebook πιθανότατα έχει χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες σου στο Instagram χωρίς να σε ρωτήσει

Από ότι φαίνεται ούτε οι φωτογραφίες των χρηστών του Instagram είναι ασφαλείς από το μακρύ χέρι του Facebook, καθώς αποκαλύφθηκε πως ο τεχνολογικός γίγαντας πήρε δισεκατομμύρια φωτογραφίες από χρήστες του Instagram και τις χρησιμοποίησε για να επιταχύνει τις δικές του έρευνες. Συνολικά 3.5 δις φωτογραφίες “ταΐστηκαν” στην τεχνητή νοημοσύνη που ετοιμάζει η πλατφόρμα.

Την αποκάλυψη έκανε ο Mike Schroepfer στην ετήσια developers conference F8. O Schroepfer δήλωσε πως η πλατφόρμα είχε κατακλυστεί από προσβλητικό περιεχόμενο, spam, hate speech, ψευδείς λογαριασμούς και ειδήσεις. Όλα αυτά ήταν αδύνατον να διαχειριστούν από ανθρώπους moderators, για αυτό η πλατφόρμα στράφηκε στην τεχνητή νοημοσύνη για την αναγνώριση ακατάλληλων εικόνων και σχολίων. Για την επιτάχυνση της διαδικασίας της εκμάθησης της τεχνητής νοημοσύνης έως και 100 φορές, το Facebook χρησιμοποίησε φωτογραφίες με hashtag που υπάρχουν στο Instagram για 22 ημέρες.

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν εικόνες που περιλάμβαναν φαγητό, selfies, αλλά και οικογενειακές φωτογραφίες, χωρίς να ζητήσουν την άδεια των χρηστών. Ο artificial intelligence and machine-learning director του Facebook Srinivas Narayanan χαρακτήρισε την προσέγγιση “incredibly cool” λέγοντας πως έτσι εξασφάλισαν υπεροχή απέναντι στην Google τουλάχιστον όσον αφορά την αναγνώριση προσώπου. Αυτή η δεύτερη επιδρομή της ιδιωτικότητας των χρηστών έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά από το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica για να επιβαρύνει κι άλλο την θέση του Facebook.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − three =