αρχικηVIRALΧωριό στην Ελβετία προσφέρει 21.500 ευρώ ανά άτομο, σε όσους πάνε να ζήσουν μόνιμα εκεί

Χωριό στην Ελβετία προσφέρει 21.500 ευρώ ανά άτομο, σε όσους πάνε να ζήσουν μόνιμα εκεί

Είστε κάτω των 45 ετών και πρόθυμοι να παραμείνετε για δέκα χρόνια στο ίδιο μέρος; Τότε είσθε οι ιδανικοί υποψήφιοι κάτοικοι για το Άλμπινεν. Ένα μικρό ελβετικό χωριό,κοντά στο Leukerbad στο Βαλαί, απειλείται με εξαφάνιση καθώς ο πληθυσμός του έχει μειωθεί μόλις στους 240 κατοίκους .

Το τοπικό σχολείο δεν λειτουργεί και πολλά από τα σπίτια του χωριού χρησιμοποιούνται ως εξοχικά σπίτια, αφήνοντας τα κενά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως σημειώνει το Euronews, oι κάτοικοι πρόκειται να ψηφίσουν μια πρόταση που προσφέρει σε νέες οικογένειες μετρητά για να εγκατασταθούν εκεί σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης του χωριού. Στους ενήλικες μπορούν να προσφέρουν 25.000 φράγκα στον καθένα (21.500 ευρώ), ενώ τα παιδιά θα λάβουν 10.000 φράγκα (8.500 ευρώ), συνολικά 60.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Υπάρχουν ωστόσο και όροι. Οι υποψήφιοι κάτοικοι πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών και να είναι έτοιμοι να παραμείνουν για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Το ακίνητο που αγοράζουν ή κατασκευάζουν πρέπει επίσης να αξίζει τουλάχιστον 200.000 φράγκα (171.500 ευρώ) και πρέπει να είναι η κύρια κατοικία τους.

Οι αρχές του χωριού θεωρούν ότι η πρότασή τους αντιπροσωπεύει μια πραγματική επένδυση στο μέλλον του Albinen, παρά την αρχική δαπάνη.

Οποιοσδήποτε δεχθεί θα ωφεληθεί σίγουρα από το ορεινό κλίμα και την απίστευτη θέα στην κοιλάδα του Ροδανού. Οι θέσεις εργασίας στο χωριό είναι λιγοστές, αλλά οι πόλεις Visp και Sion βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο, με τη Βέρνη περίπου δύο ώρες με το τρένο ή το αυτοκίνητο και τη Γενεύη περιπου τρεις ώρες μακριά.

Το Albinen δεν είναι το μοναδικό ελβετικό χωριό που έγινε είδηση. Το μικροσκοπικό χωριό Corippo, με πληθυσμό μόλις 13 ατόμων ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μετατραπεί σε ένα γιγάντιο ξενοδοχείο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εξαφάνιση από το χάρτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 2 =